Списание Тайм“ обяви за личност на годината украинският президент Володимир

...
Списание Тайм“ обяви за личност на годината украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски и духът на Украйна са личност на годината на списание „Тайм“

Списание „ Тайм “ разгласи за персона на годината украинският президент Володимир Зеленски и духът на Украйна.

Тазгодишният избор беше най-лесният, който си спомняме, показват от издателството.

Независимо дали борбата за Украйна изпълва с вяра или със боязън, Володимир Зеленски оживи света по метод, който не сме виждали от десетилетия. В седмиците откакто съветските бомби започнаха да падат на 24 февруари, решението му да не избяга от Киев, а да остане и да набере поддръжка, беше съдбоносно, допълват още от списанието.

От първия си 40-секунден пост в Instagram на 25 февруари, показващ, че кабинетът и гражданското му общество са непокътнати и на мястото си, до ежедневни речи, изнасяни онлайн пред парламенти, Световната банка и премиите Грами – президентът на Украйна беше на всички места. Неговата осведомителна атака промени геополитическото състояние, поставяйки началото на вълна от дейности, която заля земното кълбо, написа основният редактор на „ Тайм “ Едуард Фелсентал.

Духът на Украйна беше въплътен от безчет персони във и отвън страната. Мнозина се биеха зад кулисите, като Йовген Клопотенко, един от най-известните готвачи на Украйна, прочут със своя борш, който осигуряваше над хиляда безвъзмездни хранения дневно на бежанците в Лвов през първите седмици след нашествието, показва Фелсентал.

Доказателство за това, че смелостта може да бъде също толкоз заразна, колкото и страхът, за обединяване на хората и нациите в отбрана на свободата, за напомнянето на света за крехкостта на демокрацията и на мира – Володимир Зеленски и духът на Украйна са личността на TIME за 2022 година, аргументират избора си от списанието.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР