Списание "Икономист" определи Франция за страна на 2017 г. заради

...
Списание "Икономист" определи Франция за страна на 2017 г. заради
Коментари Харесай

Списание "Икономист" определи Франция за страна на 2017 г

Списание "Икономист " дефинира Франция за страна на 2017 година поради избирането за президент на Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, който е "измел остарелия режим ", съобщи Франс прес.

"Франция опроверга упованията ", отбелязва авторитетното английско издание в публицистичен коментар. В него се напомня по какъв начин някогашният банкер завоюва изборите, а неговата партия е обрисувана като новобранец в политиката, победил остарялата армия на парламентарните избори. Припомня се още, че придвижването на Макрон е смазало крайната националистка Марин Льо Пен, която, съгласно "Икономист ", е щяла да унищожи Европейски Съюз, в случай че е била определена за президент.

Списанието счита, че новият държавен глава на Франция, с изключение на препоръчаните промени, измежду които и тази за по-гъвкав пазар на труда, е трансформирал националния политически спор и е дал вяра на тези, които мислят, че разделянето ляво-дясно е по-маловажно от това сред отвореност и изолираност.

Френският президент промени имиджа на своята страна, която изглеждаше неподатлива на промени, заклещена сред склерозата и ксенофобията, разяснява "Икономист ".

Сред страните, "отличили " се тази година, са и Бангладеш, тъй като одобри бежанци рохинги, Аржентина поради избирането на Маурисио Макри за президент, и Южна Корея поради политическите промени, осъществени на фона на заканите от Северна Корея.

Отличието "страна на годината " се присъжда от списание "Икономист " от 2013 година на страна, която през миналите 12 месеца е претърпяла забележителна смяна или е направила света по-добър.

Британското издание призна, че е позволило неточност през 2015 година, когато страна на годината стана Мианма поради прехода от тирания към сходство на народна власт. "Не предвидихме какъв брой ще се утежни отношението към рохингите ", отбелязва "Икономист ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР