Списание Форбс оповести рейтинга на най-богатите наследници на руски милиардери,

...
Списание Форбс оповести рейтинга на най-богатите наследници на руски милиардери,
Коментари Харесай

Форбс класира най-богатите наследници на руски милиардери

Списание " Форбс " оповести рейтинга на най-богатите наследници на съветски милиардери, който още веднъж е управляван от Юсуф Алекперов.

Списъкът съдържа 20 фамилии на милиардери, където на всяко дете се падат най-малко по 2,25 милиарда $, заяви ТАСС.

" Най-богатият правоприемник (18 милиарда долара) още веднъж е Юсуф Алекперов, единственият наследник на Вагит Алекперов ", оповестява изданието. Според него Юсуф Алекперов напуща Лукойл през 2018 година и се занимава със личен бизнес - произвеждане на енергийната напитка Plan B. Списанието написа, че по неокончателни данни за 2018 година чистата облага на Plan B LLC възлиза на съвсем 3 милиона рубли, предава business.dir.bg.

На второ място, съгласно оценките на Forbes, са синът и дъщерята на главния акционер на фирмите Novatek и Sibur, Леонид Михелсон (10,1 милиарда $ за всеки). На трето място е синът на притежателя на Уралската минно-металургична компания (UMMC) Искандер Махмудов (9 милиарда долара).

Общият брой на децата, показани в класацията, е 51. В съпоставяне с предходната година описът се промени - в него са се появили 5 нови участници - три деца на сенатора от Дагестан Сюлейман Керимов и две деца на главния акционер на Фосагро Андрей Гуриев. Те заемат надлежно 9-то и 20-то място в класацията. За всяко дете на Каримов се падат по 5,3 милиарда $, за децата на Гуриев - по 2,25 милиарда $.

Оценката се пресмята по следния метод: специалистите на списанието правят оценка положението на милиардера и го разделят на всички приети от него деца. В същото време не се има поради делът на брачната половинка (патньорката). В обявата не бяха взети поради изказванията на участници в листата, по-специално на Михаил Фридман и Владимир Потанин, че те няма да оставят доста пари за децата си и ще дадат милиарди за щедрост. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР