Спирулина е и бактерия (по-точно цианобактерия), и растение, което има

...
Спирулина е и бактерия (по-точно цианобактерия), и растение, което има
Коментари Харесай

Това растение е по-полезно за здравето и от зеленчуците

Спирулина е и бактерия (по-точно цианобактерия), и растение, което има способността да фотосинтеза.

То няма клетъчна мембрана, с помощта на което спирулина елементарно преобразува силата от слънцето и всмуква доста органични субстанции от въглеродния диоксид и водата.

Ползите от спирулина:
1) Богата на протеини. Спирулина се състои от 60-70% от белтък (месото единствено от 21–40%) и този протеин съдържа всички нужни аминокиселини за организма.

2) Намалява апетита. Съдържа фенилаланин – с помощта на него се появява чувството за задоволеност. Приемайте спирулина преди хранене, с цел да образува гел, който забавя изпразването на стомаха и понижава възприятието на апетит.

3) Калций за костите. Проучване на американски учени демонстрира, че в спирулина се съдържат повече от 180% калций от млякото. Известно е, че калцият укрепва костите и предотвратява остеопорозата. 3 гр. спирулина съдържат към 10 мг. калций.

4) Мощен антиоксидант. 3 гр. спирулина съдържат повече антиоксиданти и противовъзпалителни субстанции, в сравнение с пет порции плодове и зеленчуци.

Спирулина е богата на макро- и микроелементи (витамини А, С, Е, РР, В1, В2, В3, В6, В12). В една супена лъжица спирулина има толкоз желязо, колкото в 50 приблизително огромни ябълки.

Витамините от група В се съдържат в спирулина 40-150 пъти повече, в сравнение с в сиренето, млякото, изварата, рибата, месото, яйцата и краве маслото.

5) Намалява холестерола. Спирулина е богата на незаменими мастни киселини, главната от които е гама-линоленова киселина. Намалява количеството на неприятния холестерол в кръвта и предотвратява натрупването му в кръвоносните съдове.

6) Съдържа бета каротин. В спирулина той се съдържа 10 пъти повече, в сравнение с в морковите. Известно е, че бета каротинът се трансформира във витамин А вследствие на окислителни процеси.

Съдържанието на витамин А в спирулина превъзхожда това в яйцата 1500 пъти, маслото и сиренето – 400 пъти, млякото – 10 000 пъти. Според проучвания, бета каротинът се бори с холестерола и рака и лекува рани.

7) Съдържа желязо. 1 гр. спирулина съдържа 1 мг. желязо. Желязото е част от алените кръвни кафези, хемоглобина, алените кръвни кафези, ензимите, въздейства на имунната система и общия енергиен продан. Желязото от спирулина се всмуква изцяло от тялото.

Експертите споделят, че приемането на 4 гр. спирулина дневно обезпечава бързо нарастване на хемоглобина в кръвта.

Богата на магнезий. Магнезият е виновен за естественото действие на мускулите, предаването на нервните импулси, сърдечната периодичност, здравината на костите, синтеза на протеини и кръвното налягане.

2 гр. спирулина съдържат 10 мг. магнезий.

9) Богата на цинк. Цинкът има противовъзпалителни свойства, укрепва имунната система, обезпечава бързото зарастване на рани, подкрепя усвояването на витамин А, усъвършенства положението на косата, оказва позитивно влияние върху умствените качества на индивида и други

Спирулина съдържа всички хранителни субстанции, от които човек се нуждае. Учените считат, че 1 гр. спирулина съдържа толкоз хранителни субстанции, колкото 1 кг зеленчуков микс.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР