Спират Спутник и Раша тудей за разпространение на дезинформацияЕвропейският съюз

...
Спират Спутник и Раша тудей за разпространение на дезинформацияЕвропейският съюз
Коментари Харесай

ЕС изключи 7 руски банки от SWIFT

Спират " Спутник " и " Раша тудей " за разпространяване на дезинформация

Европейският съюз одобри да бъдат изключени съществени съветски банки от системата SWIFT - преобладаващата световна система за междубанкови финансови телекомуникации. Мярката ще попречи на тези банки да правят финансовите си интервенции в международен мащаб по бърз и ефикасен метод, оповестиха от Европейски Съюз.

Засегнатите от решението банки са: Откритие, Новикомбанк, Промсвязбанк, Россия банк, Совкомбанк, Внешноекономбанк, ВТБ (Внешторгбанк).

Банките, към които е ориентирана днешната мярка, бяха определени, защото те към този момент са обект на наказания от страна на Европейски Съюз и други страни от Г-7, показват от Европейски Съюз.

Днешното решение беше тясно координирано с интернационалните сътрудници на Европейски Съюз, като Съединените щати и Обединеното кралство. То влиза в действие в период от 10 дни.Това ще даде на SWIFT и други оператори къс временен интервал за използване на мярката, като по този метод се смекчат възможните негативни въздействия върху предприятията и финансовите пазари в Европейски Съюз. В взаимозависимост от държанието на Русия Комисията е подготвена да добави още съветски банки в къс период.

Съветът на Европейски Съюз реши също по този начин да бъдат спрени незабавно съветските медии " Спутник " и " Раша тудей " (RT/Russia Today). Това решение ще бъде анулирано, когато войната в Украйна бъде прекъсната и Русия спре разпространяването от тези източници на дезинформация и подвеждаща информация за Европейски Съюз и европейските страни, показват от Европейски Съюз.

Отбелязва се, че двете организации, чието разпространяване в Европейски Съюз се стопира, са под непрекъснатия надзор на Кремъл и са част от военните дейности против Украйна и опитите за дестабилизация на по-широк район. От Европейски Съюз допълват, че тези действия са ориентирани против изборите в Европейски Съюз, против малцинствата в Русия, по адрес на мигрантите, гражданското общество и европейските институции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР