Спиращи дъха танци, красиви жени и един световноизвестен хореограф, чийто

...
Спиращи дъха танци, красиви жени и един световноизвестен хореограф, чийто
Коментари Харесай

Създателят на Lord of the Dance: До 35-годишен е беден копач на канали, днес - световен феномен

Спиращи дъха танци, красиви дами и един знаменит хореограф, чийто продукции продадоха повече билети от всяка паметна рок тайфа в света – Майкъл Флетли.

Петя Дикова си поговори с него от вкъщи му в Монако. Преди броени дни завърши американското турне на Lord of the Dance. Феноменалната група идва и у нас.

Той има най-бързите крайници в света, харесва бързи коли и живее бързо. До 35-годишен е безпаричен копач на канали, а в този момент е оценен на повече 350 милиона $. Най-великият танцьор на планетата обича да споделя: " Не слушайте злобарите. Превърнете ги във ваше гориво. "

Той ще бъде на 17 май, тъй като двата концерта на 18 май в зала 1 на НДК са изцяло разпродадени

Побеждава рака през 2003 година, само че подлата болест се завръща. В наше изявление предходната година Флетли описа, че е претърпял интервенция и се възвръща.

Сега споделя, че турнето в Съединени американски щати е било фантастично.

„ Тъкмо се върнах от Ню Йорк, където Съветът на ирландците в Америка ме удостои с огромна премия за работата ми в областта на изкуствата. И в този момент се веселя, че още веднъж съм вкъщи и мога да продължа с турнето “, разяснява той.

„ Тайван е фантастично място. Винаги разпродаваме големи зали и локалните ни посрещат ужасно. Те пощуряват по нашето шоу – те са шумни, танцуват сред редовете, скачат наляво-надясно, доближават се до сцената и в действителност знаят по какъв начин да покажат любовта си към нашите танци “, споделя Флетли.

Световно известната натрупа ще показа три спектакъла

„ Знаех, че българската аудитория ще ни хареса. Където и да отидем по света, постоянно разпродаваме спектаклите преди премиерната вечер. Благословени сме. След всички тези години, публиката продължава да ни става на крайници всяка Божа вечер. Благодаря на Господ за това, което имаме. Вълнувам се, че идваме в София и Варна “, уточни още той.

Групата ще зарадва и варненската аудитория

„ Колкото повече идваме в България, толкоз повече ще ни желаят. Това е фамилен театър, кара те да се чувстваш добре. Мотивира те. Вдъхновява те. Прави те благополучен и те води на едно радостно място. И това е моята работа. Имам шанса да съм в бизнеса на насладата “, споделя Флетли.

„ Не е срамно да се провалиш - срамно е да не опиташ. Искам, когато съм на смъртния си одър, да си кажа: Е, най-малко пробвах всичко. Може би не победих във всичко, само че най-малко пробвах. Това е най-важното нещо. Каквото и да е, би трябвало да го преследвате! Всеки има дребна фантазия и от време на време я крие даже от себе си. Но тя съществува. Ако я преследваме, тогава и единствено тогава, можем да реализираме фантазиите си “, споделя той.

„ Признавам, че в този момент изпитвам съществени усложнения с тялото си – врата, гръбнака, краката. Имам толкоз, толкоз безчет контузии през годините поради това, на което подложих тялото си, и даже в този момент става все по-трудно заран да разтегна тялото и го да задвижа “ споделя Майкъл Флетли.

„ И даже и с тази цена, съм удовлетворен от пътя, който избрах, тъй като всякога, като усетя болката, тя ми потвърждава, че не се отхвърлих от фантазията си. Направих това, което пожелах в живота си. Дарих наслада на милиони по света. Дадох работа на хиляди млади танцьори, които обикалят света и популяризират ирландската просвета. Сега си споделям: Изживях фантазията си и го поисквам на всеки “, декларира основателят на Lord of the Dance.

Той признава, че когато е печален или подтиснат, се обръща към Бог.

„ Бог ми даде това къстче гений, Той ми даде куража и целеустремението да преследвам фантазията си. Бог е този, който ме изправя в сложните дни и с него чествам, когато ми се случват хубави неща “, споделя Флетли.

„ Когато видя моя наследник, нещо се случва вътре в мен. Когато е в стаята, даже и да не приказваме, аз съм спокоен. Всичко е в естетика. Понякога той идва и просто поставя глава на рамото ми до момента в който гледаме спорт да вземем за пример. И остава с мен задълго. Това за мен е същинското благополучие в живота. Нищо не може да се приближи до това. Нищо не може да се съпостави с тази страст “, споделя още той.

„ Мисля,че парите са доста дребна част от нашия живот. Те са нужда - нужда, с цел да можем да продължим да вършим нещата, които желаеме да вършим. Но, това, което аз оценявам най-вече, са фамилията и приятелите ми “, безапелационен е Флетли.

„ И несъмнено, че всички ще ви кажат същото, само че то е истината. Ценя изкуството, правя оценка всичко, което имам. Оценявам хората и живота. Оценявам прекрасен спектакъл, изкуство, хубава музика, хубаво вино, положително уиски. Както и при започване на нашия диалог, споделих ти, че изглеждаш отлично, тъй като умея да оценявам нещата. Когато брачната половинка ми се подготви, с цел да отидем на вечер, в никакъв случай не се е случвало да не й кажа какъв брой ужасно наподобява - тъй като е положила старания и аз правя оценка тези неща. Това прави деня ми, това ме прави благополучен. Парите не могат да го купят “, показва основателят на Lord of the Dance.

„ Обожавам тънкостите на фолклорните танци на другите нации. Харесва ми характерността. И считам, че това е нещо, което би трябвало да се стремим да запазим в лудостта на този свят. Трябва да сме индивидуалисти – да пазим културата и музиката си, песните, танците..  Наш дълг е да предадем това от дедите ни към бъдещите генерации. Така че, всякога, в който мога да вземам участие в основаването на нещо ново като това, одобрявам и се вълнувам “, споделя той.

" Цялата ми натрупа доста се вълнуваме да се върнем в България. Ще имаме четири спектакъла, а евентуално и пети,  напряко ще вдигнем покрива. Ще се збаваляваме и нямаме самообладание още веднъж да ви забележим. Големи обятия и целувки от мен на всички вас в България ", съобщи Флетли.

Какво показа още показа той пред Петя Дикова - вижте във видеото.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР