Спирането на бойните действия между Израел и войнстващата групировка Хамас

...
Спирането на бойните действия между Израел и войнстващата групировка Хамас
Коментари Харесай

Камерън: Примирието е жизненоважно за освобождаването на заложниците в Газа

„ Спирането на бойните дейности сред Израел и войнстващата формация Хамас е жизненоважно за освобождението на заложниците в Газа, само че с цел да се реализира трайно преустановяване на огъня, първо би трябвало да бъдат изпълнени доста условия “.


Това съобщи английският външен министър Дейвид Камерън по време на визитата си в Тайланд, заяви US News.

Камерън сподели, че нападенията против израелски цивилни жители от страна на Хамас през предходната година и задържането на заложници е нечовешко и единственият метод палестинският народ да има бъдеще е да се отстрани бойната формация.

" Изключително значимо е да се опитаме да превърнем тази пауза в трайно и стабилно преустановяване на огъня ", съобщи английският топ посланик.

" Ще създадем това единствено в случай че бъдат изпълнени цялостен куп условия... би трябвало да изведем водачите на Хамас от Газа, би трябвало да разрушим терористичната инфраструктура ", добави той.

Забележките му идват в миг, когато Вашингтон стартира нов дипломатически напън за преустановяване на огъня, за освобождение на заложници и внасяне на хранителни помощи, с цел да се предотврати гладът в палестинския анклав./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР