Спирачните накладки са част от пластинчатите спирачки, използвани в превозни

...
Спирачните накладки са част от пластинчатите спирачки, използвани в превозни
Коментари Харесай

Какво представляват спирачните накладки и как работят? 

Спирачните накладки са част от пластинчатите спирачки, употребявани в транспортни средства и разнообразни съоръжения. Спирачните накладки са направени от стоманени опорни плочи със скоба, залепена за повърхността, прилежаща на спирачния диск на колелото.Между ротора и спирачния уред се намира спирачна възглавница, която понижава степента на ерозия от удар на метал в метал. В дълготраен проект подложките се нуждаят от замяна. В момента, в който водачът натисне спирачките, той може да чуе креслив тон или автомобилът да дръпне към един знак.

Как работи:

В момента, в който натиснете педала на спирачката, се задейства камера, която изпраща спирачната течност по маркучи до спирачните апарати. Спирачните апарати се свързват със спирачните накладки. Спирачните накладки натоварват ротора, който е директно обвързван с всяко колело. Благодарение на това напрежение се чака скрежът да забави или спре автомобила.Спирачните накладки са основна част от спирачките, защото те са частта, която контактува със спирачните ротори на автомобила и ги натоварва и трие. – – тези равни, искрящи кръгове, които в някои случаи можете да видите просто зад колелата на някои транспортни средства. Напрежението и шлифоването, приложени към спирачния ротор, отслабва и стопира колелото. Когато колелата спрат да се въртят, автомобилът стопира да се движи.


Кога е време за смяна:

Няма съответен график за това по кое време е най-добре да подмените спирачните накладки. Това значи, че заслужава постоянно да се ревизират спирачните накладки, заради което може да бъде потребен пробегът на автомобила. Обичайното изхабяване на спирачните накладки зависи от метода и мястото на шофиране, да вземем за пример при шофиране в градски условия. Спирачните накладки могат да се повредят по-бързо, в сравнение с по провинциалните улици, защото в градския трафик се постанова да спирате по-често.Независимо дали имате специалист или правите поддръжката сами, в действителност е рационално да проверявате спирачните накладки на общоприетите шпации при всяко завъртане на гумите.
Спирачни накладки за замяна: странични ефектиСветва предупредителната светлина за спирачкитеСвирещи гуми при понижаване на скоросттаНеудобство при закъснение на съвършено позициониранеВибрация на спирачния педалМиризма на изгоряло и/или пушек, излизащ от колелата
по какъв начин се сменят спирачните накладки

Ще бъдете ослепително сюрпризирани, когато разберете, че можете бързо, действително и без експлицитни устройства да превключите възглавниците в спирачната система на вашия автомобил. Ако го извършите без ничия помощ по този метод, ще спестите доста пари.
Преценете дали спирачните накладки се нуждаят от възобновяване.Разхлабете крепежните детайли и позиционирайте автомобила.Отстранете крепежните детайли и винтовете на супортите.Елиминирайте старите спирачни накладки.Пригответе се и представете новите спирачни накладки.Смяна на събирането на супорта.Поставете още веднъж гумите и спуснете автомобила.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР