Спим малко, будим се със звънеца на будилника, пиете кафе

...
Спим малко, будим се със звънеца на будилника, пиете кафе
Коментари Харесай

5 навика, които ни пречат да отслабнем

Спим малко, будим се със звънеца на будилника, пиете кафе... А паралелно с това поставяме какви ли не старания, само че не можем да свалим непотребните килограми.
Понякога привидно най-естествени привички ни пречат да отслабнем килограм-два и да бъдем във форма.
Вижте за какво.

Лягаме късно, ставаме рано. Редица изследвания потвърждават, че когато човек спи по-малко от 7 часа, организмът му създава огромно количество грелин – хормон, който въздейства на възприятието за апетит и задоволеност. Увеличеният синтез на този хормон разсънва предпочитание да похапваме повече. И апетитът не се поддава на волеви надзор. Това забавя изразходването на сила и организмът не може да разходва запасите си от мазнини.
За да се разходват интензивно мазнините, човек би трябвало да спи минимум 7-8 часа в денонощие.

Будим се с тревога. Променете този табиет. Будилникът и неговият тон са стрес за организма. В резултат на това равнищата на кортизол – хормоните на напрежението, се усилват и затрудняват синтеза на белтък. Още по-лошото е, че под влияние на този хормон белтъчините от мускулите се извличат, с цел да се преобразуват в глюкоза, която е нужна за справяне със напрежението.

Пием кафе незабавно след пробуждане. След пробуждане, даже да изпиете няколко глътки вода, организмът е мощно обезводнен. И всяка напитка с кофеин (кафе или мощен чай) предизвика синтез на кортизол. За него стана дума при стресовото пробуждане. Механизмът тук е същият. По-добре е след пробуждане да изпиете чаша топла вода: тя ще ви държи бодри и ще форсира обмяната на веществата.

Пропускаме обяда. Ако през целия ден не се храните, организмът автоматизирано стартира да пести запасите си от сила и забавя изгарянето на мазнините. Последиците от това са вълчи вкус вечер. Малката порция, която ви се поставя, няма да ви засити, а с огромната ще приемете и доста калории.

Не ядем задоволително потребни мазнини. Дневната порция би трябвало да съдържа 30 % потребни мазнини. Те управляват хормоналния баланс и оказват помощ за разработване на тестостерон, който е необходим за мускулите. А, колкото повече мускули има тялото, толкоз повече калории ще гори в положение на покой. Източник на положителни мазнини са: аводото, бадемите, бадемовото масло, орехите, лененото масло, зехтинът и рибата, която е богата на омега-3 мастни киселини.

Тичаме за здраве. С бягане може да станете по-издръжливи, само че не и по-стройни. Кардиотренировките няма да оказват помощ доста за отслабването. Тялото би трябвало да има мускулна маса. Само по този начин метаболизмът на мазнини ще е деен - те ще се изразходват и няма да се натрупват по тялото.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР