Спецсъдът пусна под домашен арест отстранения кмет на район „Младост”

...
Спецсъдът пусна под домашен арест отстранения кмет на район „Младост”
Коментари Харесай

Пак пуснаха Иванчева и Петрова под домашен арест на първа инстанция

Спецсъдът пусна под домакински арест отстранения кмет на регион „ Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, заяви bTV.

От съда прецизираха, че действително по-леката мярка би трябвало да влезе в действие след 3 дни. Тя може да бъде обжалвана до 7 дни пред Апелативен спецсъд.

Мотивите на Темида са 40 страници. От прокуратурата обявиха, че първо желаят да се срещнат с тях и тогава ще решат дали да стачкуват решението.

Припомняме, че в средата на ноември Иванчева и Петрова бяха пуснати от ареста от първоинстанционния спецсъд, само че часове по-късно смяната на мярката беше стопирана до изговаряне по митинга на прокуратурата. В последна сметка Апелативният профилиран углавен съд ги остави дефинитивно в ареста.

По-рано от съдружие " За Зелен Младост " желаеха заместник-главният прокурор Иван Гешев и ръководителят на Антикорупционния орган Пламен Георгиев да подадат оставки – в случай че не го създадат, да бъдат отстранени по съответния ред.

Причина за това са " лъжите " по адрес на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, разяснява някогашният пиар на " Младост " и някогашен пиар на Българска академия на науките Петър Кърджилов. По думите на Кърджилов от 19 очевидци по делото на Иванчева и Петрова, единствено четирима са подавали сигнали. Нито един от тях обаче не е за рушвет – всичките са за забавени преписки.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР