Спецполицаи са засекли над 80 случая на комуникация между педофили

...
Спецполицаи са засекли над 80 случая на комуникация между педофили
Коментари Харесай

Полицаите знаят за над 80 случая на общуване на педофили с деца в мрежата

Спецполицаи са засекли над 80 случая на връзка сред педофили и деца през 2017 година. Това съобщи Явор Колев, шеф на отдел " Трансгранична проведена престъпност " в ГДБОП пред bTV.

Всички са докладвани на прокуратурата. Засечените лица са открити и има повдигнати обвинявания, добави той.

" Тези хора нормално са доста положителни психолози, тъй като преследват личните си отвратителни потребности и в този нагон доближават до крайности ", съобщи Колев.

" Много дребни деца, в това число и моята 4-годишна внучка прекарват доста време в браузване в интернет. Гледа клипчета, непрекъснато е в платформите за видео стрийминг. Там може да попаднеш и на доста неуместно наличие. Но ние не би трябвало да ограничаваме, би трябвало да приказваме с тях и да следим това, което те вършат, да сме наясно, че когато детето е с телефона или таблета, не е в сигурност ", разяснява той.

Относно системата " Амбър Алърт ", той изясни каква информация се подава за търсеното дете. Системата подкрепя активността по търсене на изчезнали или отвлечени деца, като ангажира голям кръг от обществото в тази активност. Тя беше въведена у нас преди дни.

" На страницата на всеки един от потребителите на " Facebook " в България, които са над 4 милиона, в радиус от 200 км от изгубването на детето един постер, който съдържа всички данни за детето и вероятно за автомобил, с който то е било отвлечено ", изясни Явор Колев.

" Обикновено информацията за изчезнало дете се получава в секторите " Издирване ", където родители или близки подават сигнал. Тази информация се уточни, обработва се от експертите от тези браншове и се подава на ГДБОП, където се изготвя този постер, съдържащ всички данни на детето - височина, растеж, години, настояща фотография ", сподели Колев.

Идеята е всеки един консуматор, в случай че забележи детето или автомобила, с който е било отвлечено, да се обади на посочен телефон в ГДБОП. Телефонът работи 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, обясни Колев.

Чрез тази система от 2015 година досега единствено в Съединени американски щати са открити и върнати в фамилиите си над 900 деца. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР