Спецоперация на МВР Кърджали разкри нелегален износ на оръжие, при

...
Спецоперация на МВР Кърджали разкри нелегален износ на оръжие, при
Коментари Харесай

Иззеха 49 бойни пистолети в Кърджали, арсеналът бил за Берлин


Спецоперация на Министерство на вътрешните работи Кърджали разкри незаконен експорт на оръжие, при която са конфискувани 49 броя бойни револвери. Баща и наследник са арестувани, оповестиха на брифинг в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Акцията е била извършена в петък. Огнестрелните оръжия са били импортирани от прилежаща на България страна и са били предопределени за страна от Западна Европа, оповестиха от прокуратурата.

Оръжията са открити след сигнал. Не е ясна тяхната стойност, като ще бъде назначена експертиза.

Районният прокурор на Кърджали Стоян Моневски заяви, че на арестуваните - 52-годишен мъж и 27-годишния му наследник, следва покачване на обвиняване, като те могат да получат присъда сред 2 и 8 години отнемане от независимост.

" Ако се открият нови данни за осъществени и други закононарушения, ще има и нови обвинявания ", добави той.

По думите му България се явява директна страна, като оръжията са импортирани от прилежаща страна. Пратката трябвало да стигне до Берлин.

Задържаните са с чисто престъпно досие. Занимавали са се с търговия, само че няма данни за осъществени закононарушения до момента. Не се изключва хипотезата да има и други забъркани. Задържани са с мярка до 72 часа, само че ще бъде импортирана такава за неотклонение в Районния съд в Кърджали, сподели още Моневски.

Процесуално-следствените дейности продължава, като всички институции работят в синхрон по случая.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР