Специално за всички онези, които не хапват продукти с животински

...
Специално за всички онези, които не хапват продукти с животински
Коментари Харесай

Домашно соево мляко

Специално за всички тези, които не хапват артикули с скотски генезис - вижте по какъв начин сами да си извършите соево мляко

Необходими Продукти

● соя - 500 г
● вода

Начин на подготвяне

Соята се накисва във вода за 12-15 часа. Сипва се вода да покрие соята. Имайте поради, че соята ще усили размера си към три пъти.

След като минат 12-15 часа, водата, в която е била накисната соята, се изхвърля. След това соята се попарва с гореща вода за към 10-тина секунди. Соята би трябвало да омекне.

Водата се изхвърля още веднъж.

В огромна тенджера се сипва 1 чаена чаша соя - 3 чаени чаши вода. Това се прави, до момента в който свърши соята. След това се пасира хубаво с пасатора. При пасирането се образува пяна.

След като сме пасирали сместа хубаво, се поставя на котлона. Бърка се непрестанно. По време на варенето може пяната да тръгне да се надига, тогава махнете за малко тенджерата от котлона.

След това продължете да варите при непрестанно бъркане. Соята се вари към 20-тина минути. Трябва да спре да образува пяна.

След това се смъква от котлона и се оставя да изстине.

Когато изстине, соевото мляко се пресипва в шишета, като млякото се прекарва през цедилка. От това количество соя излизат към 4 литра мляко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР