Специално за всички кулинари, които отдавна са се престрашили да

...
Специално за всички кулинари, които отдавна са се престрашили да
Коментари Харесай

Патешки маншони с картофи на фурна

Специално за всички кулинари, които от дълго време са се престрашили да готвят с патешко месо, както и за тези, които ще го подготвят за първи път

Необходими Продукти

● пачи маншони - 8 бр.
● картофи - 800 г
● лук - 1 бр.
● чубрица
● сминдух
● магданоз сушен
● магданоз свеж
● черен пипер
● сол
● пушен червен пипер - 1 к.л.
● брашно - 2 ч.л.
● бульон - 2 и 1/2 ч.ч. от патешките маншони
● лой - 3 с.л. разтопена от патешките маншони

Начин на подготвяне

Измиваме добре патешките маншони (това са бутчетата от патешките крила). Почистваме от перата. Заливаме с 2 и 1/2 л вода и сваряваме (за почти 50-60 минути). По време на варенето обираме образувалата се пяна.

Когато маншоните се сварят, дръпваме съда от котлона, изваждаме маншоните от бульона (запазваме бульона за готвенето). Внимателно обираме образувалата се лой по повърхността на бульона.

От патешката мазнината сипваме 3 с.л. в тенджерка, наливаме 1/2 к.ч. бульон и задушаваме лука, който сме настъргали на ренде. Когато течността изври и остане на лой, ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.) и брашно ( 2 ч.л.).

Разбъркваме и наливаме 2 и 1/2 ч.ч. бульон от варене на патешкото месо. Ако нямаме задоволително бульон, наливаме и топла вода. Посоляваме на усет и дръпваме от котлона.

В незапалим съд с похлупак, слагаме обелени и нарязани картофи. Върху тях подреждаме сварените пачи маншони. Поръсваме с чубрица, черен пипер, сминдуха и сушен магданоз на усет. Заливаме със запръжката от лука.

Слагаме ястието във фурната и включваме на 200 градуса. Печем с похлупак до подготвеност - картофите да омекнат, маншоните да се запекат.

Поднасяме ястието с свеж магданоз.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР