Специално за Бургас режисьорът бе подбрал откъс, свързан с родния

...
Специално за Бургас режисьорът бе подбрал откъс, свързан с родния
Коментари Харесай

Проф. Дюлгеров търси в Бургас места за снимки за следващия си филм Разлом

Специално за Бургас режисьорът бе подбрал фрагмент, обвързван с родния си град и една от колоритните персони, с които работата му в киното го среща - Тодор Батилов, началник на милицията преди Промените и създател на охранителна компания по-късно. Проф. Дюлгеров загатна и още няколко бургаски имена, които изникват на страниците на книгата неколкократно. Такива са да вземем за пример Йорданка и Георги Ингилизови, с които основават " София филм фест на брега ", както и Христо Димитров - Хиндо. Последните двама са основни настоящи лица в фрагмент, описващ основаването на документалната поредност от четири кино лентата " Спомени за " Океански лов на риба ". " В Бургас доста постоянно, като се разхождам по улиците, ме срещат хора, които други мои филми не знаят, само че за " Океански лов на риба " знаят... ", добави режисьорът.

В своето встъпление Денев дефинира двете елементи от " Биография на моите филми " като значимо издание освен " за индивида, режисьора и писателя Георги Дюлгеров ", само че и за всички младежи, с които професорът е обвързван през целия си живот.

" Неговата роля като учител, педагог, основател, оформител на младежи в киното е толкоз значима, колкото е значима и ролята му на режисьор на " Мера съгласно мера " ", съобщи редакторът на книгата. Денев добави, че в двете елементи създателят загатва над 300 имена, а най-важното, което реализира посредством описа си за тези хора, е, че разказва духа на времето.

В края на всяка от книги Денев оформя и обстоен показалец на имената, които се загатват. Той добави, че в случай че във втората част, която обгръща интервала след началото на 90-те, е трябвало да има и веществен показалец, то най-често срещаната дума в него е щяла да бъде пари, или по-скоро тяхната липса.

Книгата, която се издава от Нов български университет, задоволява естественото любознание на читателите и феновете на българското кино и благодарение на вкараните в нея Кю Ар кодове. Техните линкове водят непосредствено към фрагменти от филмите, за които текстът споделя, добави Денев.

Той отбелязва още, че завижда на бургаската аудитория, която занапред ще гледа най-новия филм на проф. Георги Дюлгеров " Записки по едно изменничество ". На 7 април той ще закрие 21-вото издание на " София филм фест на брега " в Културен дом НХК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР