Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Гросгерау, Германия През 2021

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Гросгерау, Германия През 2021
Коментари Харесай

Moto Guzzi V100 Mandello – решителна крачка в бъдещето - видео

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Гросгерау, Германия

През 2021 година Moto Guzzi отпразнува своята 100-та годишнина. Компанията създава мотоциклети, които са оборудвани с най-новите технологии във фабриката Mandello del Lario, където е сърцето на пристрастеността към Moto Guzzi. С новия Moto Guzzi V100 Mandello марката прави решителна крачка в бъдещето.

Както нормално при Moto Guzzi, " 100 " акцентира размерът на новия съвременен мотор, който е в основата на ново потомство мотоциклети, които ще бъдат пуснати на пазара през идващите няколко години. V100 Mandello съчетава " спорт и пътешестване ", типичните полезности, които постоянно са били част от традицията на Moto Guzzi. Има две версии, които се разграничават по съоръжение: Moto Guzzi V100 Mandello с богато общоприетоо съоръжение и Moto Guzzi V100 Mandello S, който се предлага с полуактивно окачване Öhlins Smart EC 2.0, наред с други неща.

Както при всички модели на Moto Guzzi, създаването на V100 Mandello се концентрира върху мотора. Неговият дизайн е безпогрешно безконечен и в същото време съвременен. Това може да се види в линиите му, които наподобяват непосредствено завършени от мощните цилиндрови глави, линията на резервоара, в прорезите в панелите под седалката, които са намек към именития Le Mans 850 от 1976 година, и в горната част с панел, който е респект към Le Mans 850 III от 1981 година



Гледани начело, дневните светлини на LED осветителното тяло обрисуват силуета на орела. Погледнат в профил, 90-градусовият V2 мотор се показва като неразделна част от дизайна на машината. Той е с течно изстудяване с четири клапана на цилиндър, които се задействат посредством два горни разпределителни вала с кобилици и верига за синхронизация. Със съответствие на диаметър/ход от 96 x 72 мм, работният размер е 1042 кубични сантиметра. Максималната мощ от 115 к.с. при 8700/мин и оптимален въртящ миг от 105 Нм при 6750/мин ще зарадват мотоциклетистите. Разходът на гориво е 4,7 л/100 км.

Забележима задна светлина е сложена откъм гърба, която е сходна на тази на V85 TT и свети като форсаж на реактивен мотори. Корпусните елементи са качествено обработени и боядисани. Ненатрапчиво позиционираният нагревател и неналичието на забележими маркучи, както и деликатно положените кабели на електрическите системи акцентират чистата технология.

Шестстепенната предевателна кутия на V100 Mandello приспособява технологията за превключване, която към този момент се употребява във V85 TT. Тази технология е настроена към мотора на V100 Mandello и обезпечава бързи смени на по-ниските предавки без промяна на натоварването. В същото време системата разрешава потреблението на електронен бърз комутатор за светкавична промяна на предавките без потребление на съединителя.

Спирачната система Brembo с два плаващи 320 mm стоманени спирачни диска с радиално инсталирани четирибутални спирачни апарати обезпечава мощно и дейно закъснение посредством радиален основен цилиндър с пригодим лост. Задното колело се стопира от 280 мм спирачен диск от неръждаема стомана с двубутален уред. Съединителят също се задейства от радиален основен цилиндър. И двете версии на Moto Guzzi V100 Mandello са оборудвани с гуми Pirelli Angel GT II.

Аеродинамичната система, създадена от Moto Guzzi, е неповторима в света на мотоциклетите. Тя автоматизирано контролира позицията на дефлекторите в профил на резервоара според от скоростта и определения режим на шофиране, усъвършенства комфорта на шофиране и отбраната от вятър и атмосферни въздействия. С V100 Mandello, Moto Guzzi прави тази технология, непозната до момента в мотоциклетния бранш, налична за всеки. С най-малките размери на своя мотоциклет лидерът взема решение каква отбрана и комфорт желае или има потребност.

И двете версии, Moto Guzzi V100 Mandello и V100 Mandello S, са оборудвани с напълно LED технология за осветяване, светлини за завиване и дневни светлини, 5-инчов пъстър TFT екран, ABS за завиване, надзор на сцеплението, адаптивна аеродинамика, регулируемо по височина предно стъкло, четири езда режими, оборудван с круиз надзор и USB порт. Moto Guzzi V100 Mandello (Standard) е оборудван с висококачествени пружинни детайли Kayaba и се предлага в цветовете White Polare и Red Magma със златни сатенени джанти.

Moto Guzzi V100 Mandello S също има полуактивно електронно окачване Öhlins Smart EC 2.0, бърз комутатор нагоре и надолу, нагреваеми ръкохватки, TPMS система за следене на налягането в гумите и мултимедийна платформа Moto Guzzi. Предлага се в зелен 2121 и сив авангард с черни матови джанти.

С V100 Mandello Aviazione Navale, Moto Guzzi разгласи лимитирано издание още преди стартирането на пазара на новия V100 Mandello. Чества се в годината, в която военновъздушните сили на италианскиата Мarine са учредени в лимитирано и номерирано издание от 1913 копия. Цветовата скица и графиките на Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale са въодушевени от актуалните изтребители F-35B на Военноморски сили.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР