Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Марбея BMW

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Марбея BMW
Коментари Харесай

Чистото удоволствие от шофирането - BMW Серия 2 Active Tourer - видео

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Марбея

BMW показа неотдавна второто потомство на Серия 2 Active Tourer. Четири разновидността на модела с предно задвижване и мощ на мотора от 100 квт/136 к.с. до 160 кВт/218 к.с. са налични за стартиране на пазара в края на февруари 2022 година Тествах спортния повсеместен автомобил в Марбея.

Смяната на модела е безпогрешно забележима от пръв взор. Предната част на автомобила е доминирана от решетка на BMW, която е повишена по мярка и от плоските очертания на фаровете. Новото BMW Серия 2 Active Tourer има цялостни LED фарове като стандарт. В съпоставяне с предходния модел, A-колоните са сложени доста по-плоско, вградените дръжки на вратите и тесните C-колони придават на силуета динамичен тип. Широката раменна част и тесните осветителни тела, употребяващи LED технология, придават на задната част на новото BMW Серия 2 Active Tourer мощен външен тип. Изпускателните тръби са невидимо интегрирани в задната престилка.

Интериорът на машината е модифициран. Водачът е посрещнат от плоско арматурно табло, закривен екран и подлакътник с интегриран надзорен панел, който наподобява плаващ. Пространството под подлакътника служи като място за предпазване, в зоната начело има място за поставки за чаши и ново проектирана зона за предпазване на смарт телефон. Мобилният телефон се намира там в полезрението на лидера и пасажера начело, и по избор може да се зарежда безжично. Седалките на тестовия автомобил тапицирани с кожа Vernasca са доста комфортни, както е особено за BMW, и имат добра странична опора. Като варианти се оферират спортни седалки, електрическо контролиране на седалката с функционалност за памет, лумбална опора и функционалност за масаж.



Стандартното съоръжение включва навигационната система BMW Maps, четири USB-C врата и по един 12-волтов порт на централната подпора и в багажното поделение, 2-зонов автоматизиран климатик, състезателен кожен волан и разнообразни системи за подкрепяне на лидера като паркинг асистентът с камера за заден ход се показа на теста доста качествено.

Има задоволително място за петима пасажери с багаж. Обемът на багажника е от 470 до 1455 литра (BMW 218i Active Tourer, BMW 218d Active Tourer) или от 415 до 1405 литра (BMW 220i Active Tourer, BMW 223i Active Tourer). Автоматичното ръководство на задната врата е общоприетоо. Клиентите могат да персонализират своето BMW Серия 2 Active Tourer с нови пакети съоръжение. Гамата включва огледален пакет, околна интериорна светлина, панорамен стъклен покрив и озвучителна система Harman Kardon.

Стандартната 7-степенна скоростна кутия Steptronic със сдвоен съединител е лесна за ръководство, първото тестово шофиране с BMW 223i Active Tourer на сектори от автомагистралата, по суша и в града демонстрира разход на гориво от 6 литра на 100 км. Мощността е 160 кВт/218 к.с. (генерирана взаимно от мотора с вътрешно горене и електрическото задвижване с 14 кВт/19 к.с.).

Технологията BMW TwinPower Turbo е структурирана, както следва: Twin-Scroll турбокомпресор, високо точно впръскване, изцяло изменчиво ръководство на клапаните Valvetronic, изменчиво ръководство на двойния разпределителен вал Vanos и 48-волтова мека хибридна технология с електродвигател, интегриран в трансмисията.

Според производителя гамата ще бъде допълнена с два plug-in хибридни модела още през лятото на 2022 година За първи път те ще са оборудвани с технологията BMW eDrive от пето потомство. Като опция на главното съоръжение, новото BMW Серия 2 Active Tourer се предлага и като вид Luxury Line и с М състезателен пакет. За външната багра се оферират два елементарни и девет металик разновидности.

Цената за тестваното BMW 223i със общоприетоо съоръжение е 41 500 евро, пакетът за нововъведения с разнообразни екстри коства в допълнение 3100 евро.

Нашето умозаключение - с новата серия 2 Active Tourer BMW пуска на пазара комфортен автомобил, който предлага доста място и е с високо качество. Дизайнът е съразмерен, насочените към автомобилния метод на живот почитатели на BMW ще се насладят много на шофирането на автомобила от Мюнхен.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР