Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Рюселсхайм Три

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Рюселсхайм Три
Коментари Харесай

Три вана на Stellantis вече с водородна технология

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Рюселсхайм

Три вана на Stellantis Group - Peugeot e-Expert Hydrogen, Citroen e-Jumpy Hydrogen и Opel Vivaro-e Hydrogen, към този момент имат водородни версии развити в Рюселсхайм. В основния цех на Opel в Рюселсхайм е основан и работи така наречен "Водороден център ", където към 70 чиновници сега работят по преобразуването на транспортните средства.

Това, което стартира като пилотен план, ще се развие бързо, съгласно доктор Ларс Питър Тисен, управител „ Стратегия за развиване на водород и горивни кафези. “ Той споделя - "Водородът е решителен дирек в развиването на екомобилноста. Целевата група клиенти за Peugeot e-Expert Hydrogen, да вземем за пример, са фирмите за доставка на пратки, градовете и общностите. При тях наклонността е към зелена подвижност. “

Всичките три нови електрована имат "електрическа система с водородни горивни кафези със междинна мощ ", която е характерна за Stellantis и се състои от следните съставни елементи - горивна клетка, която употребява водорода в резервоара, с цел да генерира нужното електричество за придвижване на транспортното средство, както и литиево-йонна високоволтова батерия с потенциал 10,5 кВтч, която може да се зарежда от електрическата мрежа и която задвижва електродвигателя по време на избрани етапи на шофиране.

Водородът в резервоара зарежда горивната клетка, която генерира електричество за задвижване на транспортното средство на дълги дистанции, до момента в който батерията с високо напрежение обезпечава силата, нужна за динамичността, наред с други неща. Цялата система е интегрирана в транспортното средство, с цел да се подсигурява, че не се вършат взаимни отстъпки във връзка с размера или потребния товар.

Автомобилите на водород от Stellantis Group (Opel, Citroen или Peugeot) имат едно общо нещо - пробег от до 400 километра съгласно WLTP след зареждане единствено за три минути, всичко в тях е „ Произведено в Германия “ и федералното държавно управление поддържа бързото разширение на бензиностанциите с водород в Европа с 60 милиона евро. Последното е безусловно належащо, защото съгласно Peugeot сега има единствено 200 станции за зареждане с водород в цяла Европа. Около 100 от тях в Германия и 50 във Франция.

В момента към 1000 транспортни средства за трите марки се преработват в Рюселсхайм годишно, само че това би трябвало да се промени доста бързо и броят им да доближи 10 000 единици. Клиентите с автопаркове употребяват особено от Stellantis фирмен лизинг.

Полезният товар на трите микробуса е по един звук, а товарът на теглено ремарке също е по един звук. Автомобилите са с мощ 100 кВт/136 к.с. с оптимален въртящ миг от 260 Нм и са с лимитирана до 110 км/ч оптималната скорост. Това е изцяло задоволително, тъй като ван за доставка на пратки да вземем за пример не се употребява за дълги дистанции по автомагистралата.

Водородната версия има доста ясно преимущество пред чисто електрическия автомобил - пробегът не се понижава даже в разгара на зимата, защото отоплението му се зарежда от охлаждащата вода. Гаранцията за Peugeot e-Expert е 8 години или 160 000 километра, съгласно производителя.

Важен миг - в началната фаза спомагателните разноски спрямо моторите с вътрешно горене са към 80 %. Тази сума се възвръща на компанията като дотация от федералното държавно управление при подписване на контракт за лизинг. Заинтересованите клиенти би трябвало да попитат Stellantis за характерните условия. Твърдението е, че фирмен лизинг е вероятен за към 700 евро на месец.

Изчисляването на разноските и изгодите може да работи добре, когато производството се усили. Тогава тези разноски се понижават и водородното транспортно средство се изплаща в дълготраен проект. В момента преобразуването в Рюселсхайм към момента лишава към две седмици за едно транспортно средство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР