Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Марбея Renault

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Марбея Renault
Коментари Харесай

С Renault Megane E-Tech Electric на старта

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Марбея

Renault има насъбран сериозен опит с електрическите коли. С напълно електрическия Megane E-Tech Electric французите в този момент се показват още по-убедително в компактния пазарен сегмент. Имах опция да изпитам пригодността за ежедневна приложимост и динамичността на новия френски електрически автомобил по време на първите проби на модела в покрайнините на Марбея.

На пръв взор Megane E-Tech Electric наподобява доста по-голям. Неговите размери (Д/Ш/В) от 4,21 / 1,77 / 1,50 метра въпреки всичко го оставят в компактния сегмент. Въпреки това той е наподобява много мускулест на асфалта. „ Лицето “ му е украсено с Z-образни дневни светлини и плоски LED фарове. Новото лого на Renault, което е сложено в средата на предния похлупак и отразява самочувствието на марката, е поразително. Това, което незабавно хваща окото, са детайлите на каросерията в златен цвят под предния похлупак, които образно отличават Megane E-Tech Electric от модела с вътрешно горене.

Интериорът е доминиран от устойчиви материали и е много „ домакински “, въодушевен от модерния в този момент дизайн на мебели. Дръжките на вратите са общоприетоо прибиращи се на предните порти и са скрити в задните C-колони. Гледайки Megane E-Tech откъм гърба, дребното задно стъкло и стоповете основават футуристичен 3D резултат. Дизайнерските детайли в златен цвят могат да бъдат открити и откъм гърба. Багажникът предлага 440 литра товарно пространство, което е добре, само че не и охолно. Товарният предел и товарният под са много високи, кабелът за зареждане е спретнат изпод под подправения под.

С „ пилотската кабина “ openR, която е показана за първи път в сериен автомобил на Renault, Megane E-Tech Electric има най-голямата осведомителна екранна повърхност в своя клас, според от оборудването. Инструменталното табло във формата на хоризонтално " L " съчетава цифровия инструментален панел в пейзажен формат и мултимедийния екран с портретен формат в обща повърхност на екрана от 774 квадратни сантиметра (стандартно от Techno).

Системата, създадена в съдействие с Гугъл, има за цел да обезпечи интерактивно преживяване при шофиране. Налице е гласовия помощник Гугъл Assistant, който контролира голям брой функционалности на транспортното средство и навигация посредством гласови команди, съгласно производителя.

Renault пуска на пазара Megane E-Tech Electric с два разновидността на мотора, всеки от които изпраща мощността си към предните колела. В момента не се възнамерява версия с задвижване на всички колела. По-малката батерия от 40 кВтч обезпечава мощ от 96 кВт/130 к.с. и оптимален въртящ миг от 250 Нм. Най-голямата сега версия разполага с 60 кВтч батерия, моторът е със 160 кВт/218 к.с. мощ и 300 Нм въртящ миг.

Електрическият автомобил е относително лек - 1,6 тона и форсира за 7,4 секунди от0 до 100 км/ч. Максималната скорост е лимитирана на 160 км/ч. Всеки, който пътува с Megane E-Tech Electric, се радва на прелестно преживяване в което комфортът и удоволствието от шофирането са еднообразно значими. Това се добавя и от доста директното ръководство и едвам забележимия звук от вятъра.

С новаторските решения за батерия, комфорт и сигурност, удоволствието от шофирането не е за сметка на обсега. Напротив, всичко върви ръка за ръка. Според производителя обсегът с по-голямата батерия би трябвало да бъде до 470 километра. Това несъмнено е сериозна поръчка в тази ценова категория. По време на първото комбинирано тестово шофиране към Марбея по автомагистралата, селските пътища и центъра на града, новата френска електричка се оказа извънредно ефикасна, като оферираше и вероятни четири равнища на възобновяване.

Renault Megane E-Tech Electric стартира от начална цена от 35 200 евро и може да бъде поръчан незабавно. Време е към този момент започваме да спестяваме...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР