Специално за auto-press.net от Томас Рьонберг, Global Press, Хамбург Хибридният

...
Специално за auto-press.net от Томас Рьонберг, Global Press, Хамбург Хибридният
Коментари Харесай

Toyota Prius V – само като Plug-in хибрид и ново задвижване

Специално за auto-press.net от Томас Рьонберг, Global Press, Хамбург

Хибридният пионер Toyota показва петото потомство на емблематичния си модел Prius. То се предлага се единствено като Plug-in хибрид с изцяло ново задвижване и ново шаси, като освен предлага доста повече наслаждение от шофирането и комфорт, само че и наподобява в действителност добре за първи път.

Само няколко коли съумяват да реализират паметен статус през „ живота “ си и са съвсем издигнати до метод на живот от техните водачи. Toyota Prius е подобен случай - когато първото потомство беше пуснато през 1997 година, това беше освен първият всеобщо създаван електрифициран автомобил в света, само че и с извънредно високото си равнище на надеждност и устойчивост завоюва сърцата на десетки хиляди таксиметрови водачи по целия свят.

Удоволствието от шофирането и елегантният дизайн, почтено казано, в никакъв случай не са били мощните страни на японския хибрид. Дизайнът на каросерията постоянно е бил най-вече идиосинкратичен, надали е бил възприеман като типичен хубав, а plug-in хибридът, показан през 2012 година в третото потомство в допълнение към безжичния цялостен хибрид, ясно сподели, че успеваемостта е приоритет.

Културата на шофиране и удоволствието от шофирането не бяха толкоз значими за типичния покупател на Prius. Основното за тях бе икономичноста и хибридноста. Оттогава много вода се оттече - Prius, като зареждаем хибрид към този момент не е единственият - даже в гамата на Toyota има двама съперници, които са съвсем в същия клас - C-HR и Corolla Cross. Това наложи Prius би трябвало да се промени и японците го направиха в много места.

На пръв взор в дизайна - той предлага клиновидна форма със стръмно издигаща се поясна линия, нещо което го имаше още от второто потомство на модела. Но в този момент линиите са станали по-плавни, по-малко странни, а доста по-дългото междуосие и петте сантиметра по-нисък покрив го вършат по-разтегнат, макар че общата дължина в действителност е намаляла. Това даже завоюва на новия Prius мечтаната премия за дизайн Red Dot Ward.

Вътре любопитното арматурно табло, което е съсредоточено в средата на автомобила, е отстъпило място на съвременен кокпит с огромен централен екран, а втори дребен екран над кормилото дава информация за най-важните функционалности за шофиране. Предимството да не се постанова да откъсвате очи от пътя толкоз надалеч се заплаща от обстоятелството, че би трябвало да настройките дребния волан надалеч надолу и седалката нагоре, тъй че ръбът на кормилото да не покрива екраните. Това лишава малко привикване, изключително откакто позицията на седене в по-спортния нов Prius в действителност е дълбока.

По-ниската линия на покрива също прави качването по-малко комфортно, седите надалеч и би трябвало да наведете глава, когато се качвате. Въпреки че най-високата точка на извивката на покрива се е преместила обратно, задната част също наподобява по-малко просторна. На процедура има задоволително място за главата и коленете за по-високи хора - само че интериорът в действителност не наподобява необятен.

През множеството време оперирането със системите не е сполучливо незабавно, само че за благополучие не всичко е прикрито в менютата на сензорния екран. Въпреки това, фактът, че би трябвало да се измъчвате посредством вложени менюта в дребния екран за шофиране, с цел да зададете другите равнища на рекуперация, когато свалите крайници си от газта благодарение на бутоните на кормилото и че можете да извършите това единствено когато автомобилът е имобилен, въобще не е явно.

Други електрифицирани модели даже имат комфортни лостчета на кормилото, с които можете елементарно да регулирате спирачния резултат на мотора съгласно обстановката. Prius наподобява малко демодиран, можете да се намесите единствено ръчно, като употребявате режим B в селектора на скоростите - и моделът не прави задвижване с един педал. Жалко, тъй като другояче e-ride е напряко прелестно.

Благодарение на цялостното превръщане на е-архитектурата и доста по-мощния е-мотор, електрическото плъзгане е освен наслаждение, тъй като е красиво безшумно - доста по-тихо от предшественика, а в този момент със 163 електрически „ коня “ има доста налична мощ, да вземем за пример за бързо вливане в потока на трафика или за изпреварване на камион по селски път.

Двигателят с вътрешно горене с мощ 152 к.с. се намесва ясно и звуково единствено когато педалът на газта е натиснат до дъно, с цел да активизира още повече задвижване. Ако приемем относително деликатен и постоянен жанр на шофиране, електрическият WLTP общоприет пробег от 86 километра може да бъде реализиран даже в случай че освен си проправяте път от светофар до светофар в града, само че и карате рационално подобаващ сектор от автомагистрала или на селските пътища.

Динамиката на шофиране и чувството при ръководство също са доста усъвършенствани. Четвъртото потомство Prius изглеждаше много тромаво със мощните си придвижвания на купетоо и неемоционалното си ръководство, до момента в който новото потомство задвижване е доста по-директно, по-стегнато и по-управляемо.

Разбира се, това не е спортна кола – даже не желае да бъде, макар спортно-елегантния си дизайн. Но може да се кара бързо по прелестно спокоен метод като постоянно дава чувството, че имате повече от задоволително запаси при положение на нараснали условия за мощ. Така че plug-in хибридът е освен занимателен, само че и има смисъл.

Новата литиево-йонна батерия в този момент съхранява 13,6 кВтч вместо предходните 7,7 и заради изумително високата практическа успеваемост, с помощта на доста фини настройки на задвижването и аеродинамиката, можете в действителност да употребявате режимът E много постоянно.

Гамата от системи за помощ и предизвестие е разширена в сходство с настоящите трендове и бъдещото законодателство. Ако се притеснявате от всъщност безгрешната интервенция в ръководството на системата за предизвестие при овакантяване на лентата, с помощта на усъвършенстваните камери и датчици, можете да я деактивирате задоволително елементарно, само че би трябвало да го вършиме още веднъж след всяко рестартиране.

Някои ще намерят честото звънене на предизвестието за скорост за досадно, което издава три звука гонг, даже в случай че ограничаването на скоростта, прочетено от разпознаването на пътните знаци, е превишено за малко с два км/ч: това е, което бъдещото законодателство желае. Можете да го изключите само че тогава разпознаването на пътни знаци, което работи съвсем безупречно по време на първите ни тестови карания и затова е потребно, се деактивира с проявлението на настоящи забрани по маршрута.

В допълнение, камера за наблюдаване на лидера непрекъснато следи индивида зад кормилото и също по този начин издава предупредителни тонове и известия на екрана, в случай че не засече взор, ориентиран право напред през предното стъкло. Тази инфлация от предизвестия води до чувството, че нещо непрекъснато звъни, бипка или звъни - и рано или късно свиквате изцяло да пренебрегвате сходни предизвестия - даже и да са в действителност потребни. Но това не е единствено проблем с новата Toyota Prius - това е по-скоро общ проблем.

Спецификации на Toyota Prius PHEV:
Дължина/ширина/височина: 4.60 x 1.78 x 1.42-1.43 м
Врати/седалки: 5/5
Багажник: 284 литра
Товароносимост/натоварване на ремарке: 390 - 450 кг/0 кг
Задвижване: предно
Системна мощ: 164 кВт/223 к.с
Въртящ миг: 190 K; (бензин), 208 K; (електричество)
Ускорение 0 - 100 км/ч: 6,8 секунди
Максимална скорост: 177 км/ч
Разход WLTP: 0,5 - 0,7 л Супер/100 км; 11,4 - 12,5 кВтч/100 км
CO2 излъчвания WLTP: 11 - 16 г/км
Електрически пробег: 72-87 км
Капацитет на батерията (бруто): 13,6 кВтч
Мощност на зареждане: 3,3 кВт AC
Цени: 45 290 евро (Basic) / 47 190 евро (Executive) / 52 690 евро (Advanced)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР