Специално за auto-press.net от Рудолф Хубер, Global Press, Мюнхен Одеонсплац

...
Специално за auto-press.net от Рудолф Хубер, Global Press, Мюнхен Одеонсплац
Коментари Харесай

Lucid отвори представителен салон в Мюнхен - видео

Специално за auto-press.net от Рудолф Хубер, Global Press, Мюнхен

Одеонсплац в Мюнхен е известно място за показване на висококачествената подвижност - тук първокласните производители демонстрират продуктите си в първокласни шоурумове. Сега там блясва ново име – на марката Lucid от слънчева Калифорния, която стартира своето европейско разпространяване от Odeonsplatz, с изцяло електрическия си крал на гамата на съответната горда цена - купувачите на Lucid Air Dream Edition би трябвало да се бръкнат с към 218 000 евро.

Какво тъкмо изяснява тази несъразмерна цена - фактът, че Dream Edition във версия P и Power би трябвало да обезпечи мощ от 1126 к.с. и да форсира от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди. В също скъпия вид R на гамата, цифрите са надлежно 946 к.с. и 2,9 секунди. Максималният въртящ миг от двата електромотора, ситуирани по осите, създадени и построени от Lucid, е 1390 Нм всеки, а оптималната скорост е 270 км/ч.



Това звучи много впечатляващо, само че най-хубавото занапред следва - съгласно производителя, версията R има впечатляващ пробег с едно зареждане от 900 километра и то става извънредно бързо. Тъй като Lucid се основава на независимо създадена и построена 924-Волтова архитектура (Porsche, Audi, Hyundai и Kia употребяват 800, Mercedes, Tesla и Co. единствено 400 волта), съгласно първите проби, набирането на сила за пробег от 480 километра може се доближи единствено за 22 минути в независимо създадените и лично построени акумулатори от 118 кВтч. Lucid дефинира общоприетата консумация на доста ниските 13,1 квтч на 100 километра.

Корпусът е планиран за оптимално потребление на пространството и в това време с разнообразни трикове за доста добра аеродинамика. Задвижващият механизъм е дребен, което подсигурява ниска консумация на запаси и сила. Интериорът на Air наподобява първокачествен, когато за първи път опитате седалката, редици асистиращи системи са с цялостен тим от електронни „ гардове “, аудио системата е първокласна а материалите, които са приятни на досег, дават отговор на оборудването и предстоящо равнище на качество предвид на цените.



Има и комфортни масажиращи седалки начело, доста място за краката откъм гърба и значително остъклен покрив. Двата огромни багажника начело и откъм гърба трансформират седана Lucid в съвсем първокласен пикап във връзка с потребното товарно пространство.

Първите мостри на 4,97-метровия седан би трябвало да бъдат доставени в Европа в края на 2022 година След Германия новодошлата марка в началото желае да отвори шоурумове в Швейцария, Холандия и Норвегия. Студиото в Odeonsplatz е предопределено като непрекъсната точка за контакт за всички, които към този момент са конфигурирали своя Lucid Air онлайн, само че също по този начин желаят да изживеят всичко още веднъж в действителна и виртуална действителност - от колелата до вътрешното съоръжение към боята.

След това като втора стъпка Lucid желае да добави още по-достъпни модели на Air, с версиите Air Pure, Touring и Grand Touring. Тогава ценоразписите ще би трябвало да стартират от към 100 000 евро. И стъпка трета е представянето на първокласен SUV, наименуван Gravity.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР