Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Берлин Мотоциклетите

...
Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Берлин Мотоциклетите
Коментари Харесай

Harley-Davidson Road Glide - Big Bagger Grand American Touring - видео

Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Берлин

Мотоциклетите Grand American Touring от Harley-Davidson дават обещание страхотни неща. Два нови „ огромни “ модела от тази серия неотдавна излязоха по пътищата - „ сестрите близначки “ Street Glide и Road Glide. Новите са по-леки, по-красиви, с по-добра аеродинамика и отлична отбрана от вятър. Това е обещанието на Харли. Успяхме да разберем дали и по какъв начин това се съблюдава с новия Harley-Davidson Road Glide към Берлин. Незабравим в лъскаво железно синьо, седнал комфортно на седлото, търкалящ се кралски през квартала - това работи съвършено с новия Harley-Davidson Road Glide. И въпреки всичко обикалянето през пейзажа не е прекомерно бързо, само че просто прелестно.

Предната част е впечатляваща, с класическия нос на акула и необятните LED фарове. Road Glide не пести от оптимистични дизайнерски детайли, той се откроява и притегля доста внимание. Мощният Milwaukee-Eight 117 с въздушно и течно изстудяване е демонстрацията на новия Harley-Davidson Road Glide. 117 значи изместването в кубични инчове.

Двигателят е 45-градусов, V2 с работен размер от 1923 кубически сантиметра, което е резултат от диаметър 103,5 мм и ход от 114,3 мм на буталото. Той е доста по-мощен от предходния Milwaukee-Eight 114 V-Twin. Мощността му е 80 килоВата (109 конски сили) и развива оптимален въртящ миг от 175 Нютон метра при 3500 оборота в минута.



Harley също усъвършенства охладителната система за изпускателните клапани на новия Road Glide. Сега работи с охлаждаща течност и нагревател, който е инсталиран в долната предница на рамката дружно с вентилатора с термостатно ръководство. За потегляне V2 се нуждае от 1500 оборота в минута. Защитени от вятъра зад необятния нос на акула, можете да седнете комфортно на меко подплатено седло с височина на седалката от 720 милиметра. Ръцете лежат под комфортен ъгъл върху кормилото.

Harley-Davidson Road Glide - името споделя всичко, се плъзга царствено от града в Бранденбург. Сега машината се усеща изцяло вкъщи си при 2000 оборота в минута. Дисплеят освен наподобява голям, той в действителност е голям с диагонал над 31 сантиметра и е образно продължен от звучните високоговорители през които Брус Спрингстийн пее за Филаделфия.

Звукът е добър и работата на звуковата система и всички други функционалности също е добра - и може да се научи бързо. Тя работи благодарение на бутоните отляво и отдясно на кормилото, режимите на шофиране Road, Sport, Rain и свободно програмируемият Custom Mode също могат да бъдат заложени там.

Harley-Davidson Road Glide има доста системи за сигурност - ABS, надзор на сцеплението и надзор на въртящия миг на мотора са наред с други неща на борда, без да забравяме асистента за задържане (HHC). Системите са проектирани да бъдат чувствителни към ъгли на надолнище и да се намесват по друг метод според от режима.

Връщайки се в града, поемаме по автомагистралата, където огромният мотоциклет наподобява в действителност витален и се показва добре от 4000/мин. С Road Glide Harley-Davidson сътвори брилянтен мотоциклет на две колела. Двигателят Milwaukee-Eight 117 е отлично надъхан, шасито е по-скоро меко, в сравнение с твърдо, а носът на акула излъчва див сексапил. Новият Harley-Davidson Road Glide се предлага от дилъри на начална цена от 31 845 евро.

Технически данни Harley-Davidson Road Glide (FLTRX):
Двигател: Двуцилиндров, четиритактов, 45-градусов, V-образен с въздушно и течно изстудяване
Скоростна кутия: 6-степенна
Работен размер: 1,923 литра
Мощност: 80 кВт/109 к.с. при 5020/мин
Максимален въртящ миг: 175 Нм при 3500/мин
Основно задвижване: дуплексна верига
Съединител: механично задвижван с 10 плочи в маслена баня
Предни гуми: D408 F 130/60 B19 61H
Задни гуми: D407 T 180/55 B18 80H
Предна спирачка: два диска, перфорирани, диаметър 320 mm, четирибутален закрепен уред
Задна спирачка: дискова, перфорирана, диаметър 300 мм, четирибутален имобилен уред
Капацитет на резервоара (резерва): 22,7 литра (3,8 литра)
Разход: 6,0 л/100 км
Сухо тегло: 380 кг
Височина на седалката: 720 мм
Междуосие: 1625 мм
Максимална скорост: 175 км/ч
Цена: от 31 845 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР