Специално за auto-press.net от Петр Меньших, член на журито AutoBest от

...
Специално за auto-press.net от Петр Меньших,
член на журито AutoBest от
Коментари Харесай

Citroen в Женева - Ami One е и за тези, които нямат книжка – видео

Специално за auto-press.net от Петр Меньших, член на журито AutoBest от Русия, http://automps.ru/

Citroеn показа Ami One на Женевския Автосалон 2019. Става дума за електромобил с габарит от едвам 2,50 метра и предназначен за градска приложимост. В името е кодирана игра на думи – преди десетилетия, в 70-е години на предишния век марката имаше модели с сходни имена - Ami 6 и Ami 8.

От друга страна машинката е призвана да стане другар /аmi – фр./, сходно на това което е през днешния ден смарт телефона за хората. И наистина – без смарт телефон колата няма да тръгне, а единствено когато се сложи в специално гнездо на таблото. Едва тогава има опция да се потегли, а преносимото “другарче ” изпълнява ролята на навигатор и скоростомер.

Ami One ще може да се взима на лизинг, да се арендва и ли пък в качество на инструмент в каршеринга /споделеното пътуване/. Всичко зависи от хипотетичния период на използване – пет години, пет дни или дори пет часа!



Електромоторът с мощ 6 кВт ускорява колата до оптимално заложените 45 км/ч, което разрешава екодребосъка да се управлява във Франция въобще без брошура. И това, съгласно Citroën е немаловажно предимство, тъй като в огромните френски градове, като Париж, хората на възраст от 20 до 30 години все по-рядко желаят и получават шофьорски книжки.

Водачът и пасажерът влизат в салона през врати отварящи се в противоположни посоки – за лидера напред, а за пътника назад. Интериорът е здрав, може да се мие и е доста ослепителен. Пробегът с едно зареждане на акумулатора към този момент е 100 км.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР