Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия Кросовърът

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия Кросовърът
Коментари Харесай

Първа среща с новите Subaru Impreza и Crosstrek

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия

Кросовърът SUV Subaru XV към този момент не се предлага в Германия. В Америка, най-големият пазар на Subaru, той постоянно се е наричал Crosstrek, тъй че в този момент се продава като Crosstrek и в Германия. Вторият нов модел на японците е към този момент шестото потомство на Subaru Impreza. Първото потомство се появи на пазара през 1992 година

Какво е общото сред двамата японци? Разбира се, четирицилиндровият атмосферен бензинов мотор e-Boxer с мека хибридна технология с мощ 100 кВт/136 к.с. с 182 Нм въртящ миг, както и непрекъснатото задвижване на всички колела, познато от Subaru. Ако сте обърнали внимание, ще забележите, че липсва малко мощ спрямо предходната версия със 110 кВт/150 к.с. и 194 Нм. Това се дължи на настоящите ограничавания на излъчванията на CO2.

Нещо тъпо - сполучливото минало в моторните спортове остава история, няма да има WRX STi от новия модел в Европа. Новите транспортни средства се харесват на друга целева група, която желае да стигне от А до Б по-комфортно и комфортно. Максималната скорост от 199 км/ч, която откриваме в техническите данни на Impreza, може да се реализира единствено с доста ускорение, чувството е по-удобно при целесъобразната скорост.

За спортните запалянковци Subaru има същинска машина за наслаждение от шофирането в гамата си с BRZ, само че тези, които се интересуват, би трябвало да я сграбчен бързо, защото новите правни разпореждания по отношение на рестриктивните мерки на CO2 към този момент са сложили край в Европа.

Започваме нашата тричасова обиколка с Impreza по естествени селски пътища, през дребни, изпълнени с обич селца и несъмнено по автомагистралата. CVT трансмисията кара мотора да вие при по-яко ускорение, само че по-късно бързо се успокоява още веднъж. В градския трафик означаваме електрическия мотор на хибрида с мощ 12,3 кВт/16,7 к.с. и 66 Нм, който поддържа тръгване и маневриране задвижван напълно от батерия с 0,6 кВтч.

Когато идваме на първото място от планувания маршрут се оказваме в средата на нищото със заснежена, неасфалтирана горска пътека. Няма проблем за автомобила Subaru със задвижване на всички колела. Точно по този начин, друго не сме и очаквали. Impreza има 13 сантиметра пътен луфт, с Crosstrek и неговите 22 сантиметра луфт можехме да се осмелим да създадем даже повече.

Системата " X-Mode " на Crosstrek управлява разпределението на мощността и въртящия миг при шофиране отвън пътя, с цел да обезпечи оптимално сцепление. В новото потомство това към този момент работи и при придвижване на заден ход. И да повторим, Crosstrek не е елементарен фейслифт на XV, той е изцяло модифициран автомобил на платформата Subaru Global. Можете да го познаете основно по С-колоната и задните светлини.

Тегличите за ремаркета също се оферират като аксесоари за двата модела с тях може да се тегли ремарке до 1270 кг (със спирачки). Багажникът събира от 315 до 1314 литра (със сгъната задна седалка).

Интериорът е малко по-модерен. Има 4,2-инчов екран на бордовия компютър на двата екрана за шофиране сред аналоговите кръгли принадлежности, които демонстрират скоростта и показанията на скоростомера. Инфотейнмънт системата в централната подпора е пораснала видимо до 11,6 инча – познаваме я от огромния SUV Outback. Операцията е интуитивна с композиция от сензорни и хаптични контроли, Android Auto и Apple CarPlay могат да се употребяват безжично.

Единственото нещо, което липсва, е подобаващата стойка за апостериори зареждане -вероятно би трябвало да се предлага като аксесоар. Радва лесното ръководство на отоплението на седалките посредством комутатор. Новата Impreza стартира от 34 990 евро във версията Trend, Crosstrek във версията Trend стартира от 34 790 евро, като и двата модела към този момент са налични в магазините.

Технически данни Subaru Impreza 2024:
Дължина / широчина / височина: 4490 / 1780 / 1515 мм
Двигател: Четирицилиндров e-boxer
Работен размер: 1995 куб.см
Мощност на системата: 100 кВт/136 к.с.
Максимален въртящ миг: 182 Нм
Скоростна кутия: CVT автоматизирана
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 10,6 секунди
Максимална скорост: 199 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 7,3 литра/100 км Емисии на C02: 166 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР