Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Заалфелден Continental

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Заалфелден Continental
Коментари Харесай

Тествахме новата гума Continental AllSeasonContact 2 - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Заалфелден

Continental ни предложения в ÖAMTC Fahrtechnik Zentrum Saalfelden/Brandlhof в Австрия, с цел да тестваме необятно новата всесезонна гума " AllSeasonContact 2 " и да забележим и усетим от близко представянето й в курс на ръководство и склонност за ежедневна приложимост.

Заради по-мекия климат всесезонните гуми стават все по-модерни. За мнозина също по този начин е въпрос на улеснение, че не постоянно би трябвало да мислят за промяна на летни на зимни гуми и назад. С гумата AllseasonContact, Continental има вид на такава гума на пазара тъкмо за тази цел от 2017 година Тъй като развиването не стои неподвижно и в тази област, към този момент е разполагаем усъвършенстваният правоприемник AllSeasonContact 2.

В центъра за техника на шофиране ÖAMTC в Заалфелден/Брандлхоф имахме опция да изпробваме новите всесезонни гуми на процедура при разнообразни условия. След тест за алкохол (много похвално!) отидохме на пистата за обработка, като транспортни средства ни разрешиха да редуваме двата най-забавни дребни автомобила, налични сега на пазара. Разбира се, приказваме за Hyundai i20N Performance и Toyota GR Yaris.



И по този начин, по какъв начин се оправя AllSeasonContact 2 в спортния тест с предно задвижване (Hyundai) или задвижване на всички колела (Toyota) на трасето? С криволичещите интерлюдии по мокро трасе, ускоряваме през завоите без никакви проблеми и без да се опасяваме, че транспортното средство ще изскочи от пътя незабавно. За предпочитане е да не караме такива маневри уединено, само че е добре да знаем че теоретично е допустимо. Спирачните качества на мокро също са впечатляващи, въпреки всичко караме всесезонна, а не специфична лятна гума при слънчево време и външна температура 25 градуса.

Следващата спирка е тест на спирачките, шестте тестови автомобила VW Golf GTI са оборудвани с разнообразни гуми, три от транспортните средства с Continental AllSeasonContact 2 и три от транспортните средства със зимни гуми " Low Performance ", които също се оферират на немски пазар. Задачата беше да форсира до 85 - 90 км/ч и по-късно да спре внезапно на мощно наводнен път - спирачният път се оценяваше със особено измервателно устройство.

И резултатът очевидно ни шокира - междинният ни спирачен път на AllSeasonContact 2 беше 32,88 метра, гумата " Low Performance " беше приблизително 44,69 метра! Това значи, че в случай че към този момент сте спрели с Continental AllSeasonContact 2, с другите гумите с ниска продуктивност към момента се движите със скорост от над 40 км/ч! Това е скорост с която можете да се ударите в стена неприятно в най-лошия миг. При прекъсване Golf е доста по-плавен на пътя, в сравнение с с различния артикул.

След това последва всекидневно пътешестване с електрически транспортни средства, като започваме с Mercedes EQS 580 4Matic и по-късно прекосяваме към Cupra Born. Всички гуми, които Continental предлага сега, са подготвени за електрически транспортни средства, гумата AllSeasonContact 2 към този момент има лого за това на страничната стена. Шумът от пътя е съвсем неосезаем и транспортните средства се движат в всекидневието безпроблемно, даже когато става въпрос за високопланински доста лъкатушен горски път.

AllSeasonContact 2 в началото ще се появи на пазара в 99 размера сред 15 и 21 инча, 14-инчовите разновидности ще бъдат пренесени от предходната гума. По-късно ще последват още към 30 разновидността, тъй че да се вземат поради и размери от 21 инча нагоре.

Опитът при шофиране потвърди, че в Continental сигурността се приема съществено. Новият AllSeasonContact 2 предлага по-голяма устойчивост и по-дълъг с към един сезон живото. И най-после един зов персонално от създателя към всички, на които им следва промяна на гумите: не пестете от гумите! Това са единствените детайли на транспортното средство, които влизат в контакт с пътя и ще ви държат (и вашите близки) на пътя, в случай че се случи непредвиденото неприятно!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР