Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

На ти с най-продаваният хибрид на Honda - Civic

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Новата Honda Civic е на пазара от 2022 година в 11-то си потомство. Civic се създава от 50 години и последната версия се предлага единствено като бензинов хибрид, а дизелът и моторът с чисто горене към този момент не са част от гамата. Нов външен тип, нов кокпит, ново e:HEV хибридно задвижване – с тях Honda пробива нови позиции с новия Civic.

Турбо бензиновият мотор и дизелът са отстранени, японците са конфигурирали вместо тях два задвижващи мотора. Класически двулитров Atkinson атмосферен бензинов мотор с висока успеваемост и 105 кВт/143 к.с. и малко по-мощен електрически мотор със 135 кВт/184 к.с. Основната задача на бензиновия мотор е да зарежда 72-клетъчна батерия посредством генераторен блок, от който черпи сила електродвигателят, само че може и при потребност напълно да поеме задвижването. Например на сектори от автомагистрала в диапазона от 110 км/ч до към 160 км/ч. В тази област е по-логично от позиция на разхода да работи единствено бензиновият мотор.

Усъвършенстваната система автоматизирано взема решение по време на шофиране коя идея за задвижване е най-разумна (ако желаете, можете да го демонстрира на екрана на информационно-развлекателната система). През огромна част от времето на шофиране колата нормално се задвижва от електрическия мотор. След доста километри върху огромно многообразие от пътни сектори видяхме какъв брой добре работи системата - междинният ни разход беше 5,4 литра, което е много впечатляващо.

i-MMD drive в действителност няма конфигурирана скоростна кутия, а по този начин нареченото " e-CVT непосредствено задвижване ". Двигателят с вътрешно горене е обвързван посредством закрепено съответствие /всичко това се случва автоматизирано и неусетно от водача/ с цел да задвижва предните колела на Civic. Civic се движи в действителност добре на процедура, кормилното ръководство е доста дружелюбно, а шасито, въпреки и не адаптивно, е същинско наслаждение.

Новият Civic е образно по-спокоен от предходната версия. Има тънка радиаторна решетка, а височината на автомобила е доста ниска - единствено 1408 метра. Забелязвате, че в транспортното средство от предната позиция се чувствате като в спортна кола. В нашето равнище на съоръжение седалките са тапицирани със примес от изкуствена кожа и плат, могат да се контролират ръчно (електрически единствено в най-високото равнище на оборудване) и са подобаващи и за по-дълги пътувания с кола.

Вътре има нов 7-инчов инструментален екран с аналогов скоростомер, изцяло дигитален с 10,2 инча също се предлага в равнището на съоръжение Advance. Това, без което Civic нормално минава, е head-up екран. 9-инчовата сензорна информационно-развлекателна система със система Honda Connect е елементарна и постоянно можете да се върнете към основното меню с същински начален бутон.

Honda към момента разчита на ръчни контроли за надзор на силата на звука и надзор на климатика, те са просто по-лесни за потребление по време на шофиране от някои от сензорните оргии, които другояче се оферират от други производители в наши дни. Многофункционалният волан също е елементарен за привикване.

Android Auto и Apple CarPlay (вторият също безжичен) са налични в Civic, можете да зареждате мобилния си телефон или посредством USB (само стандарт A), или посредством безжичното зареждане. Багажникът е с съдържимост 410 литра и се товари елементарно с помощта на огромния отвор. Ако сгънете задната седалка (разделяне 60:40), оптималният товарен размер нараства до 1220 литра.

Ако би трябвало да подлагаме на критика нещо за Civic, това ще бъде камерата за заден ход с не изключително висока резолюция, дребния товарен предел в багажника и оптималната товароносимост от 397 кг. Civic, създаден в Япония, коства в Германия в базовото съоръжение " Elegance " от 32 900 евро, нашата тестова кола в пакет " Sport " е 34 200 евро. В най-високия вид на съоръжение " Advance " с панорамен стъклен покрив и по-голяма звукова система Bose стартирате от 37 600 евро.

Спецификации на Honda Civic e:HEV Sport:
Дължина / широчина / височина: 4,551 / 1,802 / 1,408 метра
Двигател: електродвигател + 2.0 редови четирицилиндров бензинов мотор
Мощност: 135 кВт/184 к.с. (електромотор) / 105 кВт/143 к.с. (бензинов двигател)
Работен размер: 1993 куб.см
Максимален въртящ миг: 315 Нм
Трансмисия: 7-степенна DSG автоматизирана скоростна кутия
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди Максимална скорост: 180 км/ч Разход на гориво WLTP: 4,7 л/100 км
Емисии на C02 WLTP: 108 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР