Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

DS4 с дизелово задвижване и допълнителна порция лукс

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Вече има съвсем всички разновидности на мотори за DS4, от бензинови до plug-in хибриди. И преди изцяло електрифицираният DS4 да дойде през 2024 година, се възползвахме от опцията да тестваме на процедура добре познатия вид на задвижване с дизелов мотор. Подобно на моделите на Stellantis Opel Astra и Peugeot 308, компактният DS4 е основан на модулната платформа EMP-2 и е издигнат в Рюселсхайм. За да се открои обаче, е добавена спомагателна порция разкош.

По отношение на външния тип, най-високата версия „ Rivoli “ е впечатляваща - платинено-сивата багра е украсена с разнообразни хромирани детайли и ленти, дръжките на вратите са елегантно вдлъбнати и 20-инчовите двуцветни джанти от лека сплав върша съществено усещане. Типичната диамантена конструкция на емблемата DS може да се откри на всички места по автомобила. Независимо дали става дума за матричните LED фарове със свалени дневни светлини, задни LED светлини с динамични знаци или задното стъкло. Двуцветно покритие, капачките на огледалата, както и C-колоната са черни и в композиция със затъмнените задни прозорци вършат DS4 да наподобява много спортно.

Но в случай че търсите повече от това е по-вероятно да употребявате друг мотор. 1,5-литровият, четирицилиндров, турбодизел има мощ от 96 кВт/130 к.с. и сл това е под бензиновите модели. В подмяна обаче има по-висок оптимален въртящ миг от 300 Нм, което е особено за дизеловите мотори. Разходът по WLTP е 4,8 - 4,9 литра/100 км, само че на процедура е малко, само че не доста по-висок. При смесена ежедневна приложимост с разнообразни пътувания по автомагистрала над 130 км/ч, отчитаме разход от 5,4 литра на екрана на разхода след две седмици тестване, което към момента е доста прилична стойност. С цялостен контейнер можете да пътувате много над 850 километра.

DS дефинира излъчванията на CO2 на 125 - 129 г/км. Ускоряването от 0 - 100 км/ч с 8-степенната автоматика лишава 10,9 секунди, оптималната скорост е 208 км/ч, тъй че фокусът не е върху продуктивността, а върху удобството. Акцентът на DS4 още веднъж е интериорът, употребявани са доста висококачествени материали. Различни приложения от дърво се съчетават добре с фината кожа напа от Бавария, декоративните шевове са на мястото си, а каменно-сивият интериорен цвят е съразмерен с детайлите, някои от които са непокътнати в кафяво.

Ако ви харесва проветриво и ярко, имате опция да поръчате люк на покрива. Перфорираните кожени седалки са комфортни даже при по-дълги пътувания, оферират добра странична опора и не оставят нищо да се желае с помощта на отоплениетоа, вентилацията на седалката и функционалността за масаж.

Красиво подплатената централна подпора предлага USB-C връзки, а огромното поделение за предпазване е даже осветено, което улеснява търсенето на вашите неща там изключително вечер. Малък подробност в профил, ключът на транспортното средство е изработен също толкоз скъп, колкото и останалата част от DS4, не е просто парче пластмаса в ръката.

Инсталирана е алтернатива за апостериори зареждане на мобилния телефон, както и Apple CarPlay и Android Auto. Можете също да употребявате сензорно поле за ръководство на информационно-развлекателната система, която се предлага с 10-инчов сензорен екран, и да употребявате жестове, с цел да създавате обичани, тъй че да можете да ги извикате непосредствено. Гласовото ръководство и навигационната система работиха без проблеми в теста, с помощта на красивия head-up екран с функционалности за разширена действителност, вие имате всичко в полезрението си и можете да се концентрирате върху пътя. Благодарение на 360-градусовата камера с висока разграничителна дарба, маневрите при паркиране са детска игра - DS си прави добре работата тук.

Горещо можем да препоръчаме Focal Audio System, която се доплаща с 800 евро за приятност от звука, други производители таксуват даже от 3000 до 5000 евро доплащане за такава система. В задната част наличното пространство е малко по-тясно за високи хора, само че също по този начин е доста комфортно да седнете тук. Благодарение на две скоби Isofix, добра е грижата и за дребните. Багажникът побира 430 литра и може да се отваря с придвижване на крайници. Задната седалка може да бъде разграничена 60/40 и също по този начин предлага люк, а при сгъната задна седалка мястото за предпазване се уголемява до 1240 литра.

Що се отнася до цените, DS е основан на съответната конкуренция в премиум сегмента, като дизелът стартира от 33 300 евро. Тестовата кола е оборудвана на равнище Rivoli, т.е. най-високата линия на съоръжение, която се предлага от 42 300 евро в базовата версия. Напълно оборудваният модел отива крачка по-далеч и приключва на 52 500 евро.

Технически данни DS 4 BlueHDi 130 Rivoli:
Дължина / широчина / височина: 4 400 / 1 830 / 1 470 метра
Двигател: четирицилиндров турбодизел
Ходов размер: 1499 cc
Мощност: 96 квт/130 к.с
Максимален въртящ миг: 300 Нм при 3750/мин
Скоростна кутия: 8-степенна автоматизирана
Ускорение: от 0 до 100 км/ч за 10,9 секунди
Максимална скорост: 208 км/ч
Разход на гориво WLTP: 4,8 - 4,9 л/100 км
Емисии на C02: 125 - 129 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР