Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Баден Lamborghini

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Баден Lamborghini
Коментари Харесай

Ден на писта с Lamborghini Huracan STO

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Баден

Lamborghini поканени да тестват Huracan STO в центъра за шофиране в Баден. Включително ръководство на паркур и каране на 2,7-километровата тестова писта. Възползвахме се от опцията да се пуснем с този звяр на писта. Тъй като в последно време времето беше много смесено, бяхме още по-щастливи, когато прогнозата за деня на пистата беше слънце при 15 градуса по Целзий, най-хубавите условия за просторен тест. Карахме STO по публични пътища предишния ноември на Lamborghini Bull Run, а в този момент съвсем година по-късно към този момент имах опция да понапънем Lamborghini Huracan STO, който е усъвършенстван за писта, също на писта!

Пристигайки в точния момент, ни чака автопарк от девет транспортни средства, шест от които са Huracan във версия STO. При тази панорама извиках небрежно техническите данни в главата си – 10-цилиндров, атмосферен, приблизително ситуиран мотор, който доставя невероятните 470 кВт/640 к.с. към 20-инчовите задни колела на автомобила през7-степенна със сдвоен съединител трансмисия за гладко и мощно трисекундно ускоряване от 0-100 км/ч.

Сдържам палавата усмивка доколкото мога, тъй като след къс привет незабавно стартира инструктажът. Преди да шофирането, специфичните характерности на STO се демонстрират още веднъж, започвайки с доста обширната аеродинамика. В предния сплитер да вземем за пример се засмуква пресен въздух за придвижване. След това нагрятият въздух се води в профил на STO, позволявайки на " въздушната лъжица " (големият всмукателен тракт над двигателя) също да има достъп до студен пресен въздух за изстудяване на мотора. Към него е прикрепена " перка на акула ", с цел да насочва въздуха надлежно към задното крило, което може да се контролира в три позиции.

Целият челен детайл се състои от една част, което икономисва тегло и усъвършенства аеродинамиката, защото тук няма луфтове. Аеродинамичните оптимизации обезпечават 37 % усъвършенствана успеваемост спрямо Huracan Performante, притискащата мощ при скорост от 280 км/ч е цели 420 кг.

За да се спести тегло, 75 % от външната облицовка е направена от въглерод. Освен това има специфични дискове с понижено тегло, с цел да поддържат центъра на тежестта на автомобила надлежно ниско. 20-цоловите джанти са магнезиеви. В резултат на това STO икономисва още 43 кг спрямо Huracan Performante и тежи 1339 кг празен. Това води до съответствие мощност/тегло от 2,09 кг/кВт.

За да могат да се обезпечи съответната спирачна успеваемост даже при високи натоварвания са инсталирани спирачки Brembo CCM-R, които употребяват технологията на Формула 1 и стопират STO от скорост 100 км/ч до покой единствено на 30 метра, от 200 км/ч до 0 до 110 метра.

Фактът, че STO не е предопределен да бъде естествен всекидневен автомобил, може да се види в интериора - тук тежестта е спестено, където е допустимо. Дори стелките са от въглерод. Карбоновите седалки вид кофа предават чисто спортно въодушевление след закопчаването на коланите. Няма доста място за предпазване, само че има „ поделение за багажник “ под предния похлупак, с цел да побере най-малко една каска.

След инструкциите за разпоредбите на спортната писта и слагане на каската, тръгваме към първата спирка от тестовата стратегия - кръгла писта с диаметър 70 метра. Тук сърцето на всички фенове на дрифта бие по-бързо. Трите режима на шофиране на STO са ни обяснени (STO, Trofeo и Pioggia, което се превежда като дъжд), в режимите Trofeo и с деактивиран помощник почва дословният дрифт. Така че към този момент можем да проверим дали STO може да го прави. Фактът, че STO е инструмент за каране, който би трябвало да се вземе на съществено, става явен, когато го употребявате. Един бутон е задоволителен, с цел да деактивирате всички асистенти, без запитвания, без подменюта - едно тракване и заниманието може да стартира.

Преди да се отпуснем същински на пистата, има още две извършения - типичен слалом с полунапоена зона и упражнение за избягване/спиране при затруднение - ускоряваме до 70 км/ч и по-късно натискаме газта, с цел да създадем маневра за отбягване. Тъй като не вършиме нещо сходно всеки ден в всекидневието, първо би трябвало да се осмелите да завъртите кормилото с тази скорост, с цел да извършите по-късно маневрата.

След това претърпяваме огромния край на пистата, като първо караме сами, а по-късно още веднъж като навигатори в спортното такси. Дори и да мислите за себе си като за относително порядъчен водач, това, което момчетата от заводския екип демонстрират на пистата, е в напълно друга класа. Тази обикновена мощ на мощността на V10 с безумното сцепление и съответните спирачни качества е мъчно да се опише, би трябвало да го изпитате сами.

Ако желаете да си купите Lamborghini Huracan STO, би трябвало да бръкнете надълбоко в джоба си. Започва от 296 800 евро, с малко съоръжение бързо се стига до 360 000 евро. Въпреки това, той може да бъде персонализиран във връзка с цвета при поискване. Молба към купувачите - не оставяйте STO да вегетира в някой колекционерски гараж, колата не заслужаваше тази орис! STO би трябвало да се движи интензивно!

Спецификации Lamborghini Huracan STO:
Дължина / широчина / височина: 4,547 / 1,945 / 1,220 метра
Двигател: 10-цилиндров, бензинов с атмосферно пълнене
Работен размер: 5,204 куб.см
Мощност: 470 кВт / 640 к.с
Максимален въртящ миг 565 Нм
Трансмисия: седемстепенна със сдвоен съединител
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 3,0 секунди
Максимална скорост: 310 км/ч
Комбиниран разход на гориво WLTP съгласно производителя: 13,9 литра/100 км
Емисии на C02: 331 г/км
Цена: от 296 800 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР