Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Pres, Хамбург Хамбург

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Pres, Хамбург Хамбург
Коментари Харесай

Volvo EX30 е необичайно

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Pres, Хамбург

Хамбург през февруари, времето е извънредно меко, също толкоз извънредно, колкото и транспортното средство, което ни е разрешено да караме през днешния ден - новото Volvo EX30 във разновидността с уголемен обсег с един мотор. И несъмнено, с цел да привлечете още няколко погледа в центъра на града в жълтия предупредителен цвят “Moss Yellow ”.

Когато мислите за дребен SUV от B-сегмент, нормално не очаквате супер състезателен автомобил. Никой не е споделил на Volvo това, тъй като в най-високото равнище на развиване, „ Twin Motor Performance AWD “, може да се каже, че шведите вършат крепко зявление. Два синхронни мотора с непрекъснати магнити и задвижване на четирите колела генерират 315 кВт/428 к.с. (!), което форсира EX30 от 0-100 км/ч за невероятните 3,6 секунди (!). Базовата версия стартира с 200 кВт/272 к.с., което също е доста мощно за сегмента, тъй като множеството съперници изчезват някъде в диапазона 100-180 к.с.

Дадоха ни да караме този „ дребен “ мотор с по-голямата батерия в продължение на три часа към Хамбург. Докато топ версията постоянно идва със задвижване на всички колела, естественият EX30 постоянно е със задно задвижване, което в допълнение способства за удоволствието от шофирането. Е да, в този момент лишава цели 5,3 секунди от 0-100 км/ч, на автомагистралата Volvo нормално е стеснен до най-много 180 км/ч, само че даже и с това ограничаване побеждава множеството съперници в сегмента.

Ако имате съответната стенна кутия с мощ 22 кВт вкъщи, можете да отметнете разновидността на съоръжение „ Ultra “, тогава EX30 може да зарежда и вкъщи с тази мощ. Батерията от 69 кВтч може да се зарежда с най-много 153 кВт на станцията за бързо зареждане - за 10 - 80 % заряд на батерията би трябвало да се възнамеряват 26 минути време за зареждане. Голямата батерия води до WLTP пробег от 462 - 476 км, а от Volvo показват потреблението на ток на 17 кВтч/100 км. След тричасовото ни пътешестване, в което не бяхме изключително икономични, потреблението най-после беше тъкмо същата на екрана, оптималната стойност при едноцифрена външна температура и включено отопление.

Окачването работи прелестно по време на шофиране, можете да се движите с EX30 доста комфортно, в случай че сте по-динамични водачи не се тормозете, имате точния инструмент на разположение работещ чудесно.

EX30 освен наподобява съвременен извън, само че е и доста съвременен от вътрешната страна. Централният 12,3-инчов сензорен екран с ясната и лесна за потребление операционна система Android Automotive на Гугъл е централният детайл. На пръв взор извънредно - няма екран за лидера или хед-ъп екран, всички екрани са на централния екран. Това включва и екрана на скоростта, тъй че в града би трябвало да оставяте очите си да се лутат по-често, в случай че сте деактивирали звуковия помощник за предизвестие за скорост.

Елементът в ръба на кормилото е камера за наблюдаване на лидера спредупреждение за отмалялост и понижено внимание, която към този момент е наложителна за новите коли само че може да бъде деактивирана. За разлика от Tesla, е конфигуриран комутатор за чистачките на предното стъкло на кормилото, някои функционалности като силата на звука могат да се контролират и на мултифункционалния волан в допълнение към сензорния екран.

Има няколко рафта в интериора, в допълнение към издърпващата се подложка за чаша в централната подпора, има типичните лавици във вратите, жабката в EX30 се намира в средата под системата за инфотейнмънт и може да се отваря оттова благодарение на допиране.

Разбира се, мобилният телефон може да бъде обвързван безжично посредством Android Auto или Apple CarPlay и може да се зарежда апостериори благодарение на зарядната станция.

Под капака има малко поделение за предпазване на кабела за зареждане, а багажникът е 318 литра, което е уместно за класа. Ако сгънете задната седалка, можете да приберете 904 литра. Има и алтернатива за монтиране на теглич за ремарке за EX30, което значи, че могат да бъдат теглено с товар най-много 1600 кг (със спирачки) във версията със задвижване на четирите колела.

EX30 стартира от 36 590 евро в базовата версия “Core ” с дребна батерия (51 кВтч), като тази версия също има мощ от 200 кВт/272 к.с. Като Twin Motor Performance AWD във вид на съоръжение „ Ultra “ коства 52 090 евро. За електрическо транспортно средство с над 400 к.с. и огромна батерия това е конкурентна цена.

Технически данни Volvo EX30 Single Motor Extended Range:
Дължина / широчина / височина: 4,233 / 1,837 / 1,555 метра
Двигател: синхронен мотор с непрекъснат магнит
Мощност (системна мощност): 200 кВт/272 к.с.
Максимален въртящ миг: 343 Нм
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди
Максимална скорост: 180 км/ч - Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 17 кВтч/100 км
Емисии на C02: 0 г/км Цена: от 41 790 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР