Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global press, Модена Вратите

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global press, Модена Вратите
Коментари Харесай

С Maserati MC20 на пистата

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global press, Модена

Вратите вид крило на пеперуда се издигат, лидерът се пъхва и потъва все по-надолу. Това напряко сензационно влизане в супер спортния автомобил Maserati MC20 е част от преживяването при шофиране и незабавно основава чувство за спортна писта. Имах опция да направя няколко обиколки на тестовата писта в Модена, Северна Италия - домът на Maserati.

Под капака „ дремят “ до момента в който не ги настъпиш 630 кончета, тъкмо толкоз, колкото и при именития предходник MC12. Фактът, че енергийният модул на MC20 е на половина по-малък от този на MC12, е едно малко знамение на техниката за понижаване на ходовия размер при опазване на същата мощ. Дванадесетте цилиндъра са станали шест, а шестте им литра ходов размер са станали изтънчени три, само че към момента има доста мощ.

Може да има даже по-мощни хиперавтомобили от дръзкия северен италианец, само че цената на ускорението от три секунди от 0 до 100 не оставя толкоз място за усъвършенстване, когато става въпрос за шофиране. Удоволствието от карането е голямо - инженерите на Maserati се отхвърлиха от непотребната електроника в доста съставни елементи на задвижването и шасито, като да вземем за пример в диференциала. Всякакви неща към момента работят механично тук, което значи, че държанието при ускоряване наподобява доста естествено.

По време на тестовите обиколки MC20 се държи прелестно пъргаво при ускорение, закъснение и при изписването на завоите, които от време на време са много предизвикателни при високи скорости. С по-малко от 1500 кг лична маса, MC20 е измежду леките спортни коли. За пасажерите обаче не е юридически компромис с комфорта.

Тайната тук - цялото тяло е направено от въглеродни нишки и композитни материали, което се показва в по-ниско тегло, по-бързо време за обработка и по-голяма стилистична независимост при планиране на формите. Въглеродните нишки разрешават форми, които не са вероятни с пресован метал. Вратите вид пеперуда са ослепителен образец за това.

Гумите също способстват за динамичното ръководство - Bridgestone има забележителен принос за възстановяване на високата продуктивност на MC20 със своите особено направени гуми Potenza Sport. Гумите Potenza Sport се отличават с несъразмерен дизайн на протектора за усъвършенствана реакция на кормилно ръководство и непоклатимост в завои, новоразработена примес на протектора, която усилва сцеплението, и конструкция на вътрешноста, която разпределя отмерено натоварването в завоите. Комбинирани, тези детайли водят до гума с висока продуктивност, която предлага оптимална композиция от надзор, скорост и непоклатимост, подобрявайки цялостното показване на спортиста.

От лятото на 2022 година от компанията са се погрижили и за феновете на слънцето - тъй като MC20 към този момент се предлага и без „ горнище “. Cielo " - "Heaven " е името на Spyder версията на пеперудената врата. Той съчетава характерностите на състезателен автомобил със сладката нотка на Dolce Vita.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР