Специално за auto-press.net от Клаус Бритер,Global Press, Гросгерау, Германия Преобразуването

...
Специално за auto-press.net от Клаус Бритер,Global Press, Гросгерау, Германия Преобразуването
Коментари Харесай

Стратегия на Ford – eлектричество, свобода и приключения - видео

Специално за auto-press.net от Клаус Бритер,Global Press, Гросгерау, Германия

Преобразуването на моделната гама на Ford набира скорост - задачата му е електрификация на всички модели леки коли и на две трети от комерсиалните транспортни средства до 2030 година Когато става дума за леки коли, клиентите на Ford би трябвало да изпитват типичното американско чувство за независимост и премеждие.

Представянето на последното Roadshow на Ford е повече от контрастно. Защото единственият производител на коли в Съединени американски щати, който към момента е в положение да реализира съществени продажби в Европа, освен разгласи цялостната електрификация на всичките си модели леки коли и огромна част от комерсиалните транспортни средства до 2030 година, само че и се базира на американското усещане за независимост и премеждие, когато приказваме за подвижността, което в този момент би трябвало да се популяризира и измежду европейските клиенти на Синия овал.

Не е инцидентна и грижата за трансформацията на подразделението за леки търговски транспортни средства на Ford, което е номер едно в Европа през последните седем години на пазара. Съгласно концепцията на Ford Pro клиентите на търговски транспортни средства би трябвало да бъдат обгрижвани по подобен метод, че повече да не се тормозят сами за промяна на транспортни средства, обслужване, финансиране, зареждане и нужния програмен продукт.

Промените не могат да бъдат по-добре документирани, в сравнение с посредством ненапълно шантавото „ съпоставяне “ сред два настоящи модела на Ford. И двата отстояват визия за бъдещето, която не се отнася единствено до екологичните му аспекти.



Единият модел съставлява електрификацията, другият духът на свободата и приключението, които би трябвало да бъдат избавени и непокътнати - напълно електрическият панелен ван E-Transit и спортният Mustang Mach 1 с 5,0-литров мотор с вътрешно горене. Дори когато става въпрос за цената, неравностойното дуо е на разнообразни етажи - Mustang V8 се предлага от 54 000 евро, до момента в който E-Transit стартира от към 66 500 евро. Двата добре оборудвани автомобила в последна сметка костват надлежно 63 800 и 81 000 евро. Има и огромни разлики в акустичното им показване - E-Transit бръмчи неангажиращо, до момента в който звукът на Mustang е изумителен.



Какви са мощните страни на комерсиалния автомобил? Според листа с данни E-Transit L3H2 350, със 135 квт/184 к.с., има пробег (WLTP) от малко над 250 километра. Това по никакъв метод не го прави бърз транспортник за автомагистралата, само че се вписва идеално в региона на дилемите за доставка на артикули в непосредствена непосредственост. Той предлага видимо облекчение на околната среда в градовете и жилищните региони с техните безбройни услуги за доставка.

С дължина от 5,98 и широчина от 2,47 метра (включително солидните външни огледала), той предлага задоволително товарно пространство за товара, без да се забива безпомощно в тесния градски трафик. Тъй като трафикът откъм гърба се предава към интериора на „ вътрешното огледало “ посредством камера, лидерът не губи от взор обстановката, даже в случай че не е допустимо да го вижда през по стандартния метод.

Полезният потенциал на батерията е посочен като 68 квтч. В станция за зареждане с непрекъснат ток, с остатъчен заряд от 15 %, 80 % би трябвало да са налични още веднъж след 35 минути. От друга страна през 230 В AC домашен контакт с празна батерия процесът на цялостно зареждане лишава 8,2 часа.

Ускорението на вана с маса два и половина тона, който слиза от конвейер в Турция, е по-малко впечатляващо спрямо електрическите леки коли, само че в случай че въпреки всичко желаете повече пъргавост, можете да употребявате по-мощния E-Transit, който е с мощ 198 квт/269 к.с.

Не е нужно обачеда се притеснявате за ускорението на „ мускулестия “ Mustang с неговите 460 к.с. Той обезпечава задоволително мощ когато и да е, даже в случай че не сте присъединили тъкмо вярната предавка в наличната ръчна версия. Въпреки това дръжката на лоста за превключване, която е сходна по форма и размер на билярдна топка, постоянно ви приканва да превключвате сред шестте предавки. Ако в действителност напънете крепко изцяло зареден с гориво Mustang, би трябвало да се преценявате с обстоятелството, че този „ болид “ попийва крепко. Единствената разтуха тук е че престоят на бензиностанцията за дзареждане е от няколко минути.

С корените си, датиращи от 60-те години на предишния век и преброени оставащите години живот, по какъв начин класическият Mustang с ДВГ е в основата на плана за бъдещите електрически коли на Ford? Изпълнителният шеф на Ford Германия, Австрия и Швейцария, Dr. Кристиан Вайнгертнер го изяснява по собствен личен метод. „ Отличителният белег на американското автомобилно изказване за независимост и премеждие постоянно е било несметно показване и мощно наличие. Бензиновият Mustang е емблематичният знак на това par excellence. “

В това отношение Ford постоянно желае бъдещите електрически леки коли - без значение дали седан, SUV или пикап - да имат необятно и крепко шаси, да оферират задоволително мощ и не да не тормозят притежателя си когато става въпрос за обсег. Мечтаната независимост и непрекъснатият боязън от празна батерия просто не трябва да вървят дружно. Както Вайнгертнер показва, точно тази философия ще разрешава на Ford да радва клиентите си, в сравнение с просто да се пробва да се конкурира с характерностите на продуктите от VW Group или от Audi, BMW и Mercedes.

В това отношение мениджърът на Ford с положително възприятие анонсира първия електрически обемен модел с пробег от 500 километра за 2023 година, който би трябвало да слезе от поточната линия в Кьолн. Това ще бъде петместен междинен кросоувър, за който се чака по-подробна информация да бъде оповестена по-късно тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР