Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Първи съдебни дела срещу забраната за каране на дизели в Мюнхен

Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global press, Гросгерау, Германия

От 1 февруари 2023 година има възбрана за каране на дизелови транспортни средства с емисионен клас Euro 4 и надолу по Mittlerer Ring в Мюнхен и екологичната зона, която той обгръща. Затова наранени от възбраната притежатели на дизелови мпс са завели каузи в административния съд в Мюнхен.

Зоналната възбрана беше издадена от общинарите в Мюнхен след диалози с Германската асоциация за подкрепяне на околната среда (Deutsche Umwelthilfe e.V. DUH) и Verkehrsclub Deutschland VCD, поради техните недоволства, че граничната стойност от 40 микрограма азотен двуокис на пространствен метър въздух е надвишен на няколко улици в баварската столица. Забраната за шофиране е част от " пакета от ограничения " на 8-ата актуализация на Мюнхенския проект за надзор на замърсяването на въздуха.

Към момента възбраната визира към 70 000 дизелови транспортни средства от емисионен клас Евро 4 и надолу, регистрирани в Мюнхен и към 700 000 такива транспортни средства в Бавария. В допълнение към изключенията, които са наложителни и използвани с общ декрет, да вземем за пример за хора с тежки увреждания, занаятчии или трафик на доставки, самостоятелните изключения могат също да бъдат декларирани цифрово от поданици на Мюнхен и чужденци в отдела на регионалната администрация на цена, според от интервала на годност, от 50 до 200 евро и изискват по-дълго време за обработка. Ако няма такова позволение съществува риск от санкция от 128,50 евро и такса за обработка на нарушавания.

Тези детайлности станаха ясни два дни преди началото на възбраната на осведомително събитие във фондация Hanns Seidel. Повече от 320 участници, най-вече дизелови водачи, не одобряват и схващат възбраната, още повече че те не могат просто да си купят ново транспортно средство. Няколко десетки наранени от възбраната души се съгласиха да подхващат правни дейности против възбраните за шофиране на дизел в Мюнхен.

„ Съдебните каузи са единственият метод да спрем тези безсмислени забрани за шофиране на дизел в Мюнхен. През последното тримесечие всички стойности бяха под границата, наклонността е доста позитивна, всички стойности се усъвършенстваха с до 50 % през последните години: Не виждаме безусловно никаква причина да наказваме и, по този начин да се каже, експроприираме хиляди дизелови водачи. Това е чиста идеология “, акцентира доктор Майкъл Хаберланд, президент на Automobilclub Mobil в Deutschland e.V., и акцентира - „ Тази възбрана за шофиране е непропорционална, антисоциална и контрапродуктивна. “

Принципът на пропорция гласи, че е неприемливо безкрайно и голословно деяние на страната. По-скоро дейностите на държавното управление би трябвало да имат съответна цел и мащабът на обсега им би трябвало да се основава на тази цел. В резултат на това жителят не би трябвало да бъде стеснен и зарязан случайно на милостта на държавната власт.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР