Специално училище за ученици с увреден слух Професор д-р Стоян

...
Специално училище за ученици с увреден слух Професор д-р Стоян
Коментари Харесай

Специално училище за ученици с увреден слух в Пловдив откри СТЕМ център

Специално учебно заведение за възпитаници с повреден слух " Професор доктор Стоян Белинов “, гр. Пловдив откри СТЕМ център по национална стратегия " Изграждане на учебна STEM среда " на МОН.

Учебното заведение отбрани план за създаване на учебен STEM център в дребната категория за учебни заведения с до 300 възпитаници, с финансиране до 50000лв. и със лично до финансиране от 5000лв. В рамките на плана са подготвени 10 експерти – начални учители, учители по предмети в горен курс, учители ЦДО и рехабилитатори на слуха и говора за работа с Mozabook. Закупени са стратегии употребявани в региона на сурдопедагогиката в международната процедура, за образуване и промяна на произношението като Speechviewer, SpeechTherapy, Earobics, ProTrain и други.

СТЕМ кабинетът се намира на трети етаж в учебната постройка. Идейният план за дизайн на помещението е на арх. Теофана Абаджиева. Визията на " Мейкърспейс “ (кът работилница) пространството включва дизайн, оформление, цветове, съоръжение, интериор, и е съобразено с психо-физическите особености на учениците с повреден слух.

Мейкърспейсите в учебното заведение основават условия за придобиване от учениците на познания, умения и компетентности със мощна практическа устременост. В кабинета са завършени два къта, с високотехнологични и с нискотехнологични принадлежности и материали. В първия ъгъл са инсталирани два интерактивни екрана, всеки от които съчетава дъска, проектор, компютър, с опция за работа с до 10 ученика и работа с мобилни устройства (таблети).

Съчетаването на нови цифрови технологии с приложни действия и опцията за творчество, себеизява и креативност стимулират учениците с повреден слух да развиват знанията, уменията и компетентностите си в СТЕМ центъра.

Съчетаването на новата физическа среда и технологии се обвързват с изучаваното образователно наличие, основават се условия за учене посредством творчество, решение на проблеми, изпробване, креативност, откривателство. В новаторската просветителна среда всеки възпитаник има опция да развие своя капацитет, належащо изискване за неговата обществена акомодация и сполучлива професионална реализация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР