Специално предложение за всички малчугани, които обичат сериала - торта

...
Специално предложение за всички малчугани, които обичат сериала - торта
Коментари Харесай

Торта Маша и Мечока

Специално предложение за всички малчугани, които обичат сериала - торта Маша и мечока

Необходими Продукти

За блатовете


● прясно мляко - 2 и 1/2 ч.ч.
● масло - 1 ч.ч.
● шоколад - 220 г естествен
● яйца - 3 бр.
● ванилия - 2 - 3 пакетчета
● брашно - 2 и 2/3 ч.ч.
● захар - 2 ч.ч.
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● сол - 1/2 ч.л.

За плънката


● масло - 6 с.л
● шоколад - 110г. естествен
● пудра захар - 2 и 1/2 ч.ч.
● сметана - 1/2 ч.ч. сладкарска

За ганаша


● бял шоколад - 80 г
● сметана - 2/3 ч.ч. сладкарска

За украсата


● желирани бонбони - (малини, къпини), маршмелоу

Начин на подготвяне

За тази детска торта ви трябват Маша и Мечока - направени от масло, бисквити, шоколад и захарно тесто, захаросани теменужки.

В огромна тенджера на ниска температура затоплям млякото, маслото и натрошения шоколад, до момента в който шоколадът се разтопи. Свалям от котлона и оставям за 10 минути.

В огромна купа разрушавам яйцата и ванилията. При непрестанно бъркане добавям шоколада, до момента в който се получи гладка примес.

Смесвам брашното, захарта, содата и солта. Прибавям на порции към шоколадовата примес, до момента в който се получи безпрепятствено тесто.

Тестото систематизирам в 3 намаслени и набрашнени тави с диаметър 22 см. Пека на 160 градуса 25-30 минути или до момента в който при пронизване с съчка за зъби тя излиза чиста. Блатовете оставям в тавите 10 минути, вадя и ги оставям да се охладят изцяло.

За плънката в дребна тенджерка разтапям маслото и натрошения шоколад. Разбърквам с пудрата захар и сладкарската сметана до гладка примес.

За ганаша натрошения шоколад поставям в дребна купа. Сметаната затоплям, до момента в който кипне. С нея обливам шоколада и разрушавам с тел, до момента в който стане гладка примес. Охлаждам, като разбърниквам от време на време, до момента в който ганашът може да се маже.

Поставям първия блат върху паница за торта. Намазвам с половината заряд. Слагам втория и се намазва с останалата половина. Слагам третия блат и се намазва с ганаша от горната страна и в профил цялата торта.

Слагаме в хладилника малко да се охлади и изваждаме, с цел да украсяваме. Отстрани нареждаме захаросаните теменужки (с пръсти намазвам цветенцата с бълтък и посипвам с кристална захар, която съм леко смляла на кафемелачката - с цел да не са толкоз едри кристалите).

Отгоре слагам огромните Маша и Мечока и стартирам да нареждам разнообразни типове бонбони и захарни украшения.

С това нашата детска торта за рожден ден е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР