Специално подразделение на италианската полиция проведе антитерористична операция в редица

...
Специално подразделение на италианската полиция проведе антитерористична операция в редица
Коментари Харесай

В Италия арестуваха хора, свързани с атентатора от Берлин

Специално поделение на италианската полиция организира антитерористична интервенция в редица градове, арестувайки петима души, обвинени в тероризъм. Всички те са свързани с Анис Амри - тунизиеца, направил атентата против коледния базар в Берлин през декември 2016 година, съобщи АНСА.

Полицейската интервенция е извършена в Рим, Латина, на 50 км от столицата, както и във Витербо, Неапол, Казерта и Матера. Амри, който избяга от Берлин след атентата и бе убит на 23 декември 2016 година при рутинна полицейска инспекция в Сесто Сан Джовани, близо до Милано, е дошъл по море в Европа, в Южна Италия. Той е лежал четири години в италиански затвор, където, както се допуска, е допустимо да се е радикализирал. Известно е също, че е имал връзки с тунизийската общественост в Италия. След атентата към този момент бяха осъществени арести на познати на Амри, имигранти от Тунис, живеещи в Латина.

В Италия се покачват ограниченията за сигурност поради идния католически Великден в неделя. През последните дни беше обявено за редица арести на обвинени в тероризъм. Сред арестуваните бе марокански преселник, който е превел на италиански справочник за агитация на терористичната организация "Ислямска страна " (ИД).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР