Специалният прокурор Робърт Мълър след двегодишното си разследване не е

...
Специалният прокурор Робърт Мълър след двегодишното си разследване не е
Коментари Харесай

Докладът на Робърт Мълър: Не е имало заговор с Русия за президентските избори в САЩ

Специалният прокурор Робърт Мълър след двегодишното си следствие не е разкрил доказателства американски представител или човек от акцията на Доналд Тръмп умишлено да е заговорничил с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Това се споделя в обобщение от заключенията, съдържащи се в отчета на Мълър, което министърът на правораздаването Уилям Бар изпрати на водачите на Конгреса и на медиите.
Край на следствието за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати Окончателният отчет от следствието е предаден на основния прокурор
Мълър разгласи в петък, че е завършил следствието, което имаше за цел да изследва изказванията, че хора от екипа на Тръмп, а може би и самият той, са открили връзки с Русия, търсейки помощ за продобиване на президентските избори.

В 4-страничното обобщение Бар цитира Мълър, съгласно който следствието не е установило, че Тръмп е направил закононарушение, само че и не го оневинява.
Критики към Доналд Тръмп против изявлението му, че Русия не се е намесвала в изборите в Съединени американски щати Джон Маккейн дефинира изказването като "позорно осъществяване "
Мълър съобщи отчета си на министъра на правораздаването, както изисква законът. Лидерите на демократите в Конгреса незабавно показаха неодобрение и настояха да бъде оповестен целият отчет, а освен обобщение от изводите в него.
Владимир Путин изиска от Съединени американски щати съответни доказателства за съветска интервенция в изборите Същевременно десетки хиляди негови последователи извършиха московския стадион „ Лужники “ на избирателен протест, две седмици преди президентските избори
Говорителката на Белия дом незабавно съобщи, че констатациите на Министерството на правораздаването изцяло оневиняват президента на Съединени американски щати, а юристът на Тръмп – Рудолф Джулиани, сподели, че прочетеното в резюмето на Бар е „ по-добро от очакваното”.

Мълър е изследвал и въпроса дали Тръмп се е опитал да попречва правораздаването, само че не стига до ясно умозаключение по въпроса.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР