Специалният пратеник на Северна Македония Владо Бучковски отново е на

...
Специалният пратеник на Северна Македония Владо Бучковски отново е на
Коментари Харесай

Владo Перев: Македония ще бъде троянски кон в ЕС

 Специалният делегат на Северна Македония Владо Бучковски още веднъж е на посещаване в София. Според медиите в западната ни съседка задачата на визитата му е възобновяване на доверието сред двете страни и осъществяването на Договора за добросъседство и другарство.

Проф. Кирил Топалов сподели в  " Денят стартира "  по Българска национална телевизия, че упованията му не са доста огромни, защото един такъм проблем, какъвто съществува сред двете страни не се взема решение с едно, две или пет визити. Той счита, че казусът е миниран заради дълбоката престореност на дълбоката страна.

" Една страна, която е ръководена от дълбоката си страна, тоест от службите, в която всичко е следено и направлявано, тя не може да бъде по никакъв метод откровена ", счита професорът.

Според него разногласието сред България и С. Македония е резултат от нежеланието на Македония да излезе от коминтерновската идея. 

В диалога се включи и Владимир Перев, македонски българин, някогашен ефирен публицист, работил е в Македонската национална телевизия.

" Македония ще бъде троянски кон в Европейски Съюз. Отново македонците ще кажат, че са най-стария народ. “.

Според него е рисково да се признава македонска част от историята. Той призна и, че позициите на и са безусловно верни.

Той изясни, че там не стигат новините от България. Там няма нито една българска телевизия.

" Въпросът е за какво дълбоката страна не желае да се чуе българската позиция ", попита Перев.

" На мен ми е доста смешно когато някой каже, че ще си нарушим положителните връзки сред Македония и България и България ще е отговорна. Добри връзки на държавно равнище в никакъв случай не е имало ", съобщи журналистът.

Той изясни, че всеки един празник в Северна Македония се употребява против България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР