Специални части на САЩ проведоха снощи успешна контратерористична операция в

...
Специални части на САЩ проведоха снощи успешна контратерористична операция в
Коментари Харесай

САЩ: Проведохме успешна контратерористична операция в Сирия

Специални елементи на Съединени американски щати организираха нощес сполучлива контратерористична интервенция в Северозападна Сирия, заяви Пентагонът, представен от Българска телеграфна агенция.

При интервенцията не са дадени жертви от американска страна.

Жители на северозападния сирийски град Атмех и бунтовници, сражаващи се против сирийското държавно управление, по-рано оповестиха, че в границите на двучасовата интервенция са починали няколко цивилни. Предполага се, че интервенцията е била ориентирана против хипотетични джихадисти, свързани с терористичната организация "Ал Кайда ".

"Специални сили на Съединени американски щати под управлението на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати организираха довечера контратерористична интервенция в Северозападна Сирия. Мисията е сполучлива. Няма жертви от американска страна. Ще предоставим повече информация, когато получим такава ", съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.

Жители на Атмех описаха, че интервенцията е била извършена към среднощ в гъстонаселен район наоколо до границата с Турция, в който хиляди разселени сирийци живеят във краткотрайни лагери или в пренаселени постройки.

Няма информация за убити при акцията джихадисти, само че локалните поданици оповестяват, че до момента в който тя е траела, е имало усилени престрелки.

Местен жителразказа, че при интервенцията са били убити няколко души, а различен - че спасители са извадили най-малко 12 тела от руините на многоетажна постройка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР