Специалната операция за демилитаризация и денационализация на Украйна върви стриктно

...
Специалната операция за демилитаризация и денационализация на Украйна върви стриктно
Коментари Харесай

Путин: Руските войски се сражават геройски с неонацисти

Специалната интервенция за демилитаризация и денационализация на Украйна върви прецизно по график и всички сложени задания са сполучливо изпълнени, регистрира съветският президент Владимир Путин по време срещата си с членовете на Съвета за сигурност.

По думите на Путин задачата на " нашите хора в Донбас " са да подсигуряват сигурността на " нашата татковина ", а съветските бойци и офицери работят самоуверено, като същински герои, те демонстрират всеобщ подвиг.

Президентът съобщи, че националистите и задграничните наемници в Украйна употребяват цивилни жители като жив щит. Както изясни съветският водач, има " безусловно справедливи данни от фотоси за това по какъв начин те разполагат тежка военна техника в жилищните региони на градовете ".

Само нацистите са воювали по този метод, отнасяйки се толкоз нечовешко към цивилните, съобщи Путин и напомни, че руските войски са се сражавали с тях, в това число и освобождавайки територията на Украйна. По думите му съветските бойци се пробват да предотвратят цивилни жертви в Украйна.

Нашите военнослужещи се борят праволинейно, с цялостното схващане за правотата на своята идея. Дори откакто са ранени, бойците и офицерите остават в строя, жертвайки себе си и живота си, с цел да спасят своите приятели по оръжие и цивилни жители ", съобщи президентът.

Председателят и оперативните членове на Съвета за сигурност уважиха с минута безмълвие паметта на починалите съветски бойци. По данни на Министерството на защитата към 2 март в специфичната интервенция са починали 498 съветски военнослужещи, а 1597 са били ранени. Неизменно съветските медии оповестяват, че украинската страна е дала неведнъж повече жертви: над 2870 убити и към 3700 ранени.

Президентът подписа и декрет за посмъртно почитане със званието " Герой на Русия " на старши лейтенант Нурмагомед Гаджимагомедов, който по време на военната интервенция в Украйна взриви с граната себе си и обкръжаващите го бойци.

Държавният глава заяви, че членовете на фамилиите на военнослужещите, починали в интервенцията в Украйна, ще получат над седем милиона рубли, а ранените ще получат в допълнение три милиона рубли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР