Специална селекция от книги на български език, сред които класически

...
Специална селекция от книги на български език, сред които класически
Коментари Харесай

Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си

Специална селекция от книги на български език, измежду които типичен и модерни наши създатели като Вазов, Йовков, Алеко Константинов и Георги Милков отплава на борда на Celestyal Olympia и Celestyal Crystal

 , носителят на редица награди и избор номер едно на пътуващите до гръцките острови и Източното Средиземноморие, има удоволствието да разгласи, че обогатява бордните библиотеки на корабите си Celestyal Olympia и Celestyal Crystal с 24 нови заглавия на български език . Книгите са подаяние от Националната осведомителна организация Bgtourism.bg във връзка 24-ти май., денят на българската книжовност и просвета. Допълнително Celestyal ще получат и произведения на Йордан Йовков, в това число описа „ Албена “, преведени на британски, френски и румънски език.



Българските пасажери на корабите  Celestyal Olympia и Celestyal Crystal  към този момент имат разполагаем за свободното си време разнообразни жанрове – романтика, класика, даже книги за деца от български и непознати създатели. Сред настоящите заглавия са " Истории от ръчния багаж " на Георги Милков, " Живот по гръцки " на Питър Барбър, " Уважавай себе си " на Патриша Спарадо, както и класиките от българската литература " Под Игото " на Иван Вазов, " Бай Ганьо " на Алеко Константинов и " 28 описа " от Йордан Йовков. Малките пасажери ще могат да се забавляват с " Приключенията на Том Сойер " на Марк Твен. Изборът на детски книги е забавен освен за дребните, само че и за порасналите деца – " Алиса в страната на чудесата и в огледалния свят " на Луис Карол, " Приказна съкровищница " с илюстрации на Рене Клоук, " 101 типичен приказки и митове ", която включва обичаните на децата „ Малката нимфа “, „ Приключенията на Питър Пан “, „ Книга за джунглата “, „ Щурец и мравка “ и други Любителите на леките четива и сантименталните истории пък ще открият " Поканата " на Ви Кийланд и поредицата " Бриджъртън " на Джулия Куин.

Библиотеките на корабите във флота на Celestyal имат богат набор от литература на разнообразни езици, с която се стремят да допринесат за още по-уютното преживяване на борда „ като вкъщи “ по време на плаванията в намерено море и да задоволят потребностите на туристите от целия свят. През последната година Celestyal може да се похвали с посетители от цели 136 разнообразни националности на борда на своите кораби. 

Идеята за дарението на Руслан и Светлана Йорданови от Bgtourism.bg идва на борда на кораба на Celestyal Olympia по време на тридневния круиз „ Иконична Егея “, впечатлени от прелестното преживяване на борда.

" Целта на дарението ни е българските туристи да намерят настоящи и забавни книги по време на пътуването си с круизен транспортен съд ", сподели Руслан Йорданов – основател и притежател на Bgtourism.bg за самодейността. " Избрахме и да предоставим на Celestyal книги от българския публицист Йордан Йовков, включващи описа " Албена ", преведени на британски, френски и румънски език , с цел да обогатим библиотеката и на други езици. Така желаеме да дадем опция на пасажерите от други националности да се допрян до прелестната българска литература. ", добави Йорданов.

„ За нас е чест да обогатим библиотеките си с тези чудесни български книги и заглавия на български език във връзка деня на братята Кирил и Методий, основатели на кирилицата, която знаем, че е в основата на 23 разнообразни езика в целия свят. “, сподели Ефи Карнеси, управител " Бизнес развиване за България ".

„ Според последното проучване за задоволеност на клиентите на Celestyal, 94,6% признават гостоприемството на борда за едно от най-хубавите преживявания по време на пътешестване.Библиотеката е значима част от разнообразните благоприятни условия, които Celestyal има с цел да удовлетвори всички стремежи на нашите посетители на борда. Все повече българи избират Celestyal за своята круизна отмора из Гръцките острови и за нас е от особена значимост да предоставим още повече персонализирани благоприятни условия за развлечение на борда “, добави Карнеси.

За повече информация или резервация посетете:
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР