Специална комисия в американския щат Калифорния отхвърли нова молба за

...
Специална комисия в американския щат Калифорния отхвърли нова молба за
Коментари Харесай

Отхвърлиха нова молба на убиеца на Робърт Кенеди за освобождаване от затвора

Специална комисия в американския щат Калифорния отхвърли нова молба за условно освобождение , подадена от Сирхан Сирхан, прострелял смъртоносно сенатора Робърт Кенеди през 1968 година, осведоми Франс прес.

Седемдесет и осем годишният Сирхан е в пандиза от над половин век, макар подозренията дали в действителност е отговорен в това ликвидиране, раздрусало надълбоко политическия живот в Съединени американски щати, показва Агенция Франс Прес. Така Сирхан получава нов отвод да бъде освободен след многочислени подадени молби.

През август 2021 година друга комисия даде зелена светлина за освобождението му, само че през януари идната година губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм се опълчи на решението ѝ като " безразсъдно ", защото съгласно него Сирхан съставлява " опасност за публичния ред ", по-специално с оглед отхвърли му " да поеме отговорност за закононарушението си ".

През април 1969 година Сирхан Сирхан бе приет за отговорен за убийството на Робърт Кенеди, по-малък брат на президента Джон Кенеди, който беше погубен преди този момент. Сенатор от щата Ню Йорк, Робърт Кенеди също водеше кандидат-президентска акция.

Първоначално Сирхан беше наказан на гибел, само че след години наказването му беше сменено с пожизнен затвор.

Виновността му към момента е обект на подозрения. На процеса се разбра, че Робърт Кенеди е убит от упор изотзад, само че съгласно някои очевидци Сирхан се е намирал пред него. 
По-късно стана ясно, че са били създадени 13 изстрела, до момента в който оръжието на Сирхан е било с пълнител за 8 патрона.

Имигрант от Палестина, Сирхан в началото стимулира действието с това, че Робърт Кенеди е подкрепял продажбата на американски бойни самолети на Израел.

На чуване във връзка възможното му освобождение през 2016 година Сирхан съобщи, че вечерта, когато е било осъществено закононарушението, е пил прекомерно доста и му се желае " нищо да не се е случвало ".

Той увери също така, че предходните му признания по време на процеса са резултат на неприятни адвокатски препоръки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР