Специална инициатива за ограмотяването на играчи, треньори и отговорни лица

...
Специална инициатива за ограмотяването на играчи, треньори и отговорни лица
Коментари Харесай

НБЛ и БФ Баскетбол със съвместна инициатива за ограмотяването на клубовете на тема уреждането на мачове

Специална самодейност за ограмотяването на играчи, треньори и виновни лица в клубовете на тематика нерегламентирано залагане на спортни събития започнаха от Националната баскетболна лига (НБЛ) взаимно с Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол), оповестиха от централата.

Инициативата ще се организира през седмицата, като всеки клуб ще премине през семинар по тематиката. От федерацията са подготвили специфична презентация, която цели да запознае 12-те клуба с всичко належащо.

Срещата ще предложи разискване и пояснение на разпоредбите на Международната федерация - ФИБА по отношение на манипулирането и уреждането на мачове, пояснение на разпоредбите и вероятните наказания, които могат да бъдат приложени при нарушение на тези правила.

" НБЛ и БФБаскетбол считат тази тематика за извънредно значима и това образование има за цел да укрепи разбирането за спортната почтеност и интегритет и ще способства за по-доброто действие на лигата и за поддържането на високи стандарти във всяко отношение ", пишат от федерацията на формалния си уеб страница.

Срещата е наложителна за всички състезатели, треньори и ръководители на клубовете.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР