Специализирано звено „Национално тол управление” беше създадено в структурата на

...
Специализирано звено „Национално тол управление” беше създадено в структурата на
Коментари Харесай

Правителството дава над 2 млн. лв. за тол системата и е-винетките

Специализирано звено „ Национално тол управление” беше основано в структурата на пътната организация с държавно разпореждане през днешния ден.
Новата конструкция ще се занимава с електронната система за събиране на пътни такси – за изминато разстояние при транспортните средства над 3,5 тона (тол таксите – б.р.) и за време за тези под 3,5 тона (т.нар електронна винетка – б.р.). Агенция „ Пътна инфраструктура” ще събира такси и ще реализира надзор и контрол върху доставчиците на услуги за електронно събиране на тол такси.
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски в размер до 2 076 109 лв. по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството като с тях ще се обезпечат настоящите и финансови разноски, нужни за въвеждането на тол системата за транспортни средства над 3,5 тона и електронна винетка за леките коли.
Ще се обезпечат разноските по употребата на 105 моторни транспортни средства, оборудвани с мобилни камери за реализиране на надзор по републиканската пътна мрежа и по даването на услуги, свързани с приемането на платежни карти в тол системата. Предоставеният запас ще послужи и за режийни разноски и наеми за разполагане на 500 терминала за самообслужване, за съоръжение на работни пространства в администрацията на „ Национално тол ръководство “ и други действия.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР