Специализирано звено „Национално тол управление” беше създадено в структурата на

...
Специализирано звено „Национално тол управление” беше създадено в структурата на
Коментари Харесай

Правителството дава над 2 млн. лв. за тол системата и е-винетките

Специализирано звено „ Национално тол управление” беше основано в структурата на пътната организация с държавно разпореждане през днешния ден.

Новата конструкция ще се занимава с електронната система за събиране на пътни такси – за изминато разстояние при транспортните средства над 3,5 тона (тол таксите – б.р.) и за време за тези под 3,5 тона (т.нар електронна винетка – б.р.). Агенция „ Пътна инфраструктура” ще събира такси и ще реализира надзор и контрол върху доставчиците на услуги за електронно събиране на тол такси.
Парламентът утвърди на първо четене въвеждането на тол системата Предстои да се посочи кои пътища ще бъдат платени
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски в размер до 2 076 109 лв. по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството като с тях ще се обезпечат настоящите и финансови разноски, нужни за въвеждането на тол системата за транспортни средства над 3,5 тона и електронна винетка за леките коли.

Ще се обезпечат разноските по употребата на 105 моторни транспортни средства, оборудвани с мобилни камери за реализиране на надзор по републиканската пътна мрежа и по даването на услуги, свързани с приемането на платежни карти в тол системата. Предоставеният запас ще послужи и за режийни разноски и наеми за разполагане на 500 терминала за самообслужване, за съоръжение на работни пространства в администрацията на „ Национално тол ръководство “ и други действия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР