Специализираният съд остави в ареста Маринела Арабаджиева, като взе за

...
Специализираният съд остави в ареста Маринела Арабаджиева, като взе за
Коментари Харесай

Маринела Арабаджиева остава в ареста

Специализираният съд остави в ареста Маринела Арабаджиева, като взе за нея мярка за неотклонение “задържане под стража ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Съпругата на предприемача Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май 2019 година следобяд. Непосредствено след идването ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинявания.
Маринела Арабаджиева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на данъчни закононарушения (при изискванията на съучастничество и в границите на продължавано престъпление), както и изпиране на пари. Според прокуратурата е налице обосновано съмнение, че обвинената е направила закононарушенията, за които е привлечена към наказателна отговорност, както и действителна заплаха да се укрие и да извърши друго закононарушение, в случай че по отношение на нея бъде избрана по-лека мярка.
Припомня, че при започване на месеца от Испания у нас беше върнат и брачният партньор ѝ, който все още се намира в ареста. Задържането му под стража бе доказано на 15 май от Апелативния профилиран съд. Според съда има заплаха, в случай че е на независимост, Арабаджиев да се укрие или да извърши друго закононарушение.
Семейство Арабаджиеви бяха арестувани през март в Испания, в градчето Кабрера де Мар край Барселона, в къща на Георги Семерджиев. Те бяха търсени с европейска заповед за арест и алена бюлетина на Интерпол. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в разнообразни трезори, дялове в 7 търговски сдружения и парцели в няколко обитаеми места.
При претършуване на хотел „ Маринела " в София бяха открити 10 млн. лв.. Очаква се тази информация да бъде официализирана посредством обвиняване.
Двамата са упрекнати задочно от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения.
По делото е упрекнат и синът им – Вълчо, който наскоро бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР