Специализираният съд не даде ход на делото срещу бившия здравен

...
Специализираният съд не даде ход на делото срещу бившия здравен
Коментари Харесай

Делото срещу Петър Москов за ваксините не тръгна

Специализираният съд не даде ход на делото против някогашния здравен министър в държавното управление Борисов - 2 Петър Москов. Причините са отсъствието на юридически лица от страна на Министерство на здравеопазването и на компанията "Бул Био НЦЗПБ " ЕООД.
Освен това от отбраната акцентираха, че на процедура не са имали действителен период за запознаване с материалите по делото, които са 95 тома, защото уведомлението за днешното разпоредително съвещание е получено едвам на 10 април.
Преди съвещанието някогашният министър Петър Москов съобщи, че и до този миг не съжалява за осъществения от него импорт на ваксини и е уверен, че истината ще излезе нескрито в поддръжка на публичния интерес. Той разяснява и че би трябвало да се реши дали страната е внесла Данък добавена стойност в републиканския бюджет.
Припомняме, че Петър Москов и заместникът му Адам Персенски са упрекнати по отношение на вноса като подаяние на имунизациите "Пентаксим ", "Еувакс Б " и "Тетадиф ". Подсъдими са и трима от "Бул Био НЦЗПБ " ЕООД.
Съдът не почете настояванията на отбраната за отдръпване на прокурор Емил Петров с мотив, че той е нелегално командирован от Софийски градски съд и е в нарушаване на Закона за правосъдната власт.
Съдът насрочи следвата дата за делото за 18 юни 2018 от 10 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР