Специализираният съд днес остави в ареста 26-годишния Даниел Кьосев. Той

...
Специализираният съд днес остави в ареста 26-годишния Даниел Кьосев. Той
Коментари Харесай

Служител на МВР е задържан за нелегално разпространение на тютюн за пушене

Специализираният съд през днешния ден остави в ареста 26-годишния Даниел Кьосев. Той беше арестуван през вчерашния ден до момента в който е превозвал близо 300 кг незаконен тютюн. Според Прокуратурата той е взел участие в проведена незаконна група, която произвеждала и пласирала акцизни артикули без бандрол в цялата страна.

Служителят на Министерство на вътрешните работи е от Жандармерията. Задържан е през вчерашния ден, до момента в който превозвал над половин звук тютюн за пушене с персоналния си автомобил
старши комисар Румен Ганев - шеф на дирекция " Вътрешна сигурност ", Министерство на вътрешните работи: Пътува с автомобил, който е особено приспособен за такава логистична активност - заздравен, мощен. Което се допуска, че е очаквал при възможни инспекции на пътя да избегне инспекции от страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Мъжът работи в Жандармерията от 2015 година. Понякога спирал автомобила си цялостен със стока на служебния паркинг. При превозването на тютюна постоянно бил с униформата си, с цел да не бъде спиран от сътрудниците си.

старши комисар Ганев: Служителят правил съвсем ежеседмично подобен тип превоз. По два лв. на кг - за 1 курс той получава по 400 лв..
При обиска в дома на служителя на реда са открити нелегално съхранявани муниции. Мъжът е част от проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на тютюн за пушене. Тя беше разрушена по-рано тази седмица. При акцията в областите Смолян, Русе, Велико Търново и Благоевград са арестувани 10 души. Установени са 3 бази с съоръжение за произвеждане на тютюн за пушене.

Сийка Милева - представител на профилираната прокуратура: При претърсването са конфискувани над 360 кг тютюн. Тефтери, в които се водело по този начин нареченото черно счетоводство. Установено е, че за интервали има облага за групата над 100 хиляди лв. месечно.
В незаконните бази се произвеждал по 1 звук тютюн за пушене седмично. Продавал се в кофички с етикети на известни марки. Цената за 1 кг била 45 лв..

Сийка Милева: От активността на незаконната група е избегнат данък в размер на 3 милиона лв..
Повечето участници в групата са осъждани. Петима остават в ареста за непрекъснато, двама са под домакински арест, а останалите трима са на независимост против парична гаранция.

 Разбиха група за контрабанден тютюн Разбиха група за контрабанден тютюн
Разбита е проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на тютюневи произведения. Задържани са общо 11 души, измежду които и чиновник на жанд...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР