Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия

...
Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия
Коментари Харесай

Обвинителният акт срещу Румяна Ченалова е върнат на прокуратурата

Специализираният углавен съд върна на прокуратурата обвинителния акт против някогашния арбитър от Софийския градски съд Румяна Ченалова . Според съда, неяснотите в него съществено ще затруднят правото ѝ на отбрана.

Делото е в спецсъда по силата на последните промени в Наказателно-процесуален кодекс, които направиха и магистратите контингент на тази правосъдна конструкция. Преди влизането им в действие обаче, до момента в който тези каузи се гледаха в Софийския градски съд - ориста на обвинителния акт беше същата - върнат поради основни процесуални нарушавания.

Румяна Ченалова е на съд за длъжностно и документно закононарушение. Макар и с двама юристи, близо час тя се защитаваше сама. Това стана в границите на така наречен разпоредително съвещание, на което се разисква точно качеството на обвинителния акт. Очаквано тя го разкритикува, а съдът - без да се съгласява с всичко, го върна на спецпрокуратурата. Три представителки на държавното обвиняване защитаваха обвинителния акт. Две от тях - Клементина Паличева и Людмила Николова , се оплакаха:

Считам, че съдът можеше да ни даде опция да вземем мнение.

Сега ще вземем отношение в митинг. Имаме такова право.

Следващата инстанция е Апелативният спецсъд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР