Специализираният наказателен съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу председателя

...
Специализираният наказателен съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу председателя
Коментари Харесай

Отложиха делото за шпионаж срещу Николай Малинов, не бил се запознал с материалите

Специализираният углавен съд отсрочи разпоредителното съвещание по делото против ръководителя на придвижване " Русофили " Николай Малинов. Той е упрекнат за шпионаж в интерес на Русия.

Причината е, че Малинов е получил правосъдните бумаги по делото на 7 юли и не е минал седемдневният период, в който той да се запознае с обвиняването против него и да приготви отбраната си.

В съда съм поради поддръжката от Руската федерация, сподели пред медиите Николай Малинов, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че обвиняването против него е безумно и уточни, че повода да се бърза с внасянето на делото в съда и насрочването му, е " заплашване на нашия гласоподавател ".

" Абсурдно е моето закононарушение да е това, че съм подписал контракт с теоретичен институт и тези разработки са оповестени в научно-теоретично издание. Няма нищо скрито, нищо секретно. Никога не съм имал достъп до секретна информация ", сподели още Малинов.

Малинов беше арестуван през септември 2019 година Съдът му наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 50 хиляди лева и му беше неразрешено да напуща страната.

През октомври 2019 година арбитър Андон Миталов от Специализирания съд позволи на Малинов да пътува за Русия, където получи премия персонално от президента Владимир Путин. През февруари 2020 година арбитър Миталов получи възбрана да влиза в Съединени американски щати поради присъединяване в корупция. Прокуратурата внесе обвинителния акт по делото на 23 юни.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Николай Малинов е и ръководител на партия " Възраждане на Отечеството ", която взе присъединяване на парламентарните избори на 11 юли в коалиция " Ляв съюз за чиста и свята република " /със секретар Жан Виденов/.

" Виждам цялостен колапс и раздробяване на лявото ", сподели Малинов във връзка изборите. По думите му очевидно обединението не е била задоволително безапелационна и безапелационна Той добави, че очевидно гласоподавателят схваща " лявото " както то е заложено от партиите на " Прехода " и изясни, че на визията, която оферират той и съидейниците му, очевидно ще й би трябвало много време, с цел да бъде припозната от по-голям брой жители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР