Специализираният наказателен съд отхвърли искането на защитата на бившия здравен

...
Специализираният наказателен съд отхвърли искането на защитата на бившия здравен
Коментари Харесай

Съдът отказа на ексминистър Москов да бъде прекратено делото за турските ваксини

Специализираният углавен съд отхвърли настояването на отбраната на някогашния здравен министър Петър Москов да бъде прекъснато делото за бартера с турските ваксини.
Според съда няма основни процесуални нарушавания, които да пречат на Москов, заместника му Адам Персенски и другите трима подсъдими в процеса да схванат в какво са упрекнати, с цел да могат пълноценно да осъществят отбрана си. Според правосъдния състав от обвинителния акт излиза наяве както какви тъкмо финансови вреди е понесло Здравното министерство от бартера с имунизациите, по този начин и какви са нематериалните вреди.

А те, съгласно правосъдния състав, са свързани с разколебаното доверие към здравното министерство и към имунизационния календар. Нещо, с което, откакто чу определението, някогашният здравен министър Петър Москов изрично не се съгласи и даде обещание да го опровергае със статистика, посочи БНР.

Въпреки че подсъдимите имат право да апелират отхвърли на Специализирания углавен съд да приключи делото, това най-вероятно няма да се случи. Самият Москов съобщи, че желае делото да стартира час по-скоро, с цел да може по-бързо да стане ясно, че закононарушение няма.

На идващото съвещание (12 септември), ще стане ясно дали процесът ще се гледа по съкратената процедура. Адвокатът на Петър Москов желае да не се разпитват близо 3/4 от очевидците. Адвокат Менко Менков обаче държи на разпита в правосъдната зала на министрите от кабинета „ Борисов “ 2, които даваха показания при започване на досъдебното произвеждане, и наложително на разпита на сегашния министър председател Бойко Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР